PočetnaDijasporaNa „Paradi ponosa“ u Frankfurtu i brojni Bosanci i Hercegovci: Neki su se šminkali, druge su vodili na povodcu za pse

Na „Paradi ponosa“ u Frankfurtu i brojni Bosanci i Hercegovci: Neki su se šminkali, druge su vodili na povodcu za pse

I ove godine „Parada ponosa“ ili kako se to u Evropi zove CSD (Christopher Street Day), okupio je veliki broj onih koji čine gay populaciju, svih uzrasta i godišta.

Ove godine u njemačkom gradu Frankfurtu ova Parada okupila je više od 10.000 posjetilaca, pa su ulice grada bile satima zatvorene za saobraćaj, a kompletna parada ponosa protekla je bez ijednog incidenta.

Ono što se posebno bilo zanimljivo ovu Paradu pratili su mnogi bračni parovi sa djecom, roditelji koji su došli da podrže svoju djecu, a ova Parada imala je i ove godine veliku podršku grada Frankfurta, Evangelističke i Katoličke crkve, kao i mnogih velikih firmi i banki u Frankfurtu.

Ni ove godine nisu izostali učesnici sa prostora bivše Jugoslavije. Bilo ih je kako iz BiH, tako i iz Srbije, Hrvatske, Makedonije. Mnogi od njih došli su da tri dana žive nekim drugim životom, da budu ono što jesu, da budu dio Evrope.

Astrid ili Slobodan iz Beograda posebno se pripremio za ovu Paradu, a svojim kostimom bio je jedan od upečatljivijih ličnosti dana.

Moglo se taj dan vidjeti svega i svačega, od onih koji vole da nose žensku odjeću, da se šminkaju, do onih koji nose maske psa, i koji su dozvolili da ih taj dan vode na lancu.

Bilo je za svakog ponešto, moglo se vidjeti dosta toga, a posebno zanimljivo je bilo što je ovu Paradu pratilo dosta mladih ljudi heteroseksulane opredjeljenosti.

 

Pratite nas:
Ovako Amel Ćurić d
Udaje se članica ž