PočetnaAktuelnoNajbolji dizajneri iz regiona žele Slađanu Mandić za zaštitno lice

Najbolji dizajneri iz regiona žele Slađanu Mandić za zaštitno lice

Slađana Mandić jedna je od ikona stila na estradnoj sceni naše zemlje.

Dama koja na svakom javnom pojavljivanju i događaju ukrade pažnju prisutnih i fotoreportera, pomno i promišljeno bira svaki komad koji odjene, a posebnu pažnju pridaje i sitnicama poput asesoara kojima nadopuni stajling, te frizurama i make up-u.

Sigurno je jedna od pokretača novih trendova, a svakako da veliki utjecaj na nju imaju i brojni poznati dizajneri koje ima među prijateljima.

– Kada je taj segment posla u pitanju, sebi sam zadala zadatak da svaki put moram sama sebe da nadmašim, što je najteže. Svjesno ulazim u to da donosim i namećem nešto novo i da sam drugačija, po čemu me prepoznaju i kod nas i u regionu. U BiH sam napravila veliki iskorak i kada je u pitanju muzika, spotovi i stajling. Ne želim zvučati neskromno, ali zaista se veliki trud ulaže u svaki segment. Esteta sam po prirodi, i uz muziku jako volim modu, čari šminkanja… Iako imam tim ljudi koji mi pomažu u osmišljavanju stajlinga, šminke, frizure, uglavnom je to na kraju ono što ja tražim. Na svakom snimanju, javnom pojavljivanju moram biti drugačija i o tome dugo promišljam- govori seksepilna pjevačica.

Poznato je da je Mandić u periodu od 1998. do 2000. ozbiljno bila posvećena modnoj karijeri i kao manekenka je djelovala u okviru jedne istaknute banjalučke agencije.

Nakon toga se posvetila muzici i pjevanju, ali je zadržala modni ukus i jedinstven štih.

Stoga i ne čudi što je pozvana kao specijalna gošća 43. Nivea BH Fashion Weeka, sarajevske sedmice mode i glamura u režiji domaćih i regionalnih dizajnera i brendova, gdje je dobila i nekoliko ponuda dizajnera da bude njihovo zaštitno lice.

– U tom periodu bavljenja manekenstvom sam imala ozbiljne ponude za angažmane u Milanu u Italiji, međutim, muzika je prevagnula. Bila sam jedan od vodećih modela u usponu, čak sam i mlađe djevojke učila svim pravilima manekenstva, hodanja, stava i slično. Na 43. Nivea BH Fashion Weeku sam bila na reviji na poziv dizajnerskog dvojca iz Zagreba koji djeluje pod imenom Mateyaneira. U pitanju su dvije dizajnerice, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić, čije kreacije nose brojne poznate dame iz regiona, a koje rade i za Severinu. Događaj je bio izuzetno lijep, kakvih nam treba više u glavnom gradu i cijeloj državi. U narednom periodu imam poziva da nosim revije, tako da jedva čekam povratak na stari teren- modnu pistu- kaže Slađana Mandić.

Pratite nas:
Adil Makutović odbi
Tarik Filipović svi