PočetnaAktuelnoNajveći američki tabloid imao je čitav sef s tajnama Donalda Trumpa: Priče ljubavnica možda su tek početak

Najveći američki tabloid imao je čitav sef s tajnama Donalda Trumpa: Priče ljubavnica možda su tek početak

Prošlo je par dana otkako se Michael Cohen, Trumpov dugogodišnji odvjetnik, nagodio s vlastima i priznao da je kriv za uplitanje u američke predsjedničke izbore. Time je direktno inkriminirao i Trumpa koji je preko Cohena potplatio svoje dvije bivše ljubavnice.

Jedna od njih pokušala je svoju priču prodati magazinu National Enquirer čiji šef David Pecker već godinama prijateljuje s Trumpom.

On je priču na kraju i kupio, ali nikad nije imao namjeru objaviti je. On se ovih dana također nagodio s vlastima, tačnije – dobio je imunitet, a kao rezultat te nagodbe isplivala je još jedna neugodna priča za američkog predsjednika.

Kako se čini, Pecker nije otkupio samo tu jednu priču kako bi Trumpa poštedio sramote. Postojao je jedan čitav sef pun Trumpovog prljavog veša koje nikad nije trebalo izaći na vidjelo. Postojao kažemo jer se Pecker bio uplašio da bi mogao stradati pa su dokumenti o Trumpu nestali, prenosi portal 100posto.

Sve te priče koje nikad nisu bile namijenjene objavi prikupljene su netom prije ili za vrijeme Trumpove izborne kampanje.

Metoda kojom su se pri tome u magazinu služili među novinarima njihovog tipa poznata je i kao catch-and-kill, a znači otprilike to da kad jednom od izvora kupe priču na nju imaju eksluzivna prava. Tabloidi se tom shemom često služe kad nekoga ucjenjuju. Otkupe kompromitirajući materijal i onda zvijezdama prijete da će ga pustiti, ako im ove ne daju opake eksluzive.

Pratite nas:
Zlatan Ibrahimović
Zbog rituala princa