PočetnaAktuelnoNakon plantaže lješnjaka, Alen Islamović našao novo zanimanje

Nakon plantaže lješnjaka, Alen Islamović našao novo zanimanje

Alen Islamović za ovo ljeto ima brojne muzičke planove.

Nakon junskih koncerata sa svojim bendom u Splitu i na Ex YU rock festivalu u Starčevu, u iščekivanju realizacije najavljenih koncerata tokom jula i avgusta u cijeloj regiji, priprema novi album koji će, kako kaže, ići u pravcu pop muzike.

-Koncert u Kisaču u Vojvodini bi trebali održati 25. jula, a potom 8. avgusta imamo moto susrete u Vrbasu, 22. avgusta bi trebali imati koncert u Đevđeliji, a 28. bih trebao biti gost na velikom koncertu na trgu u Kragujevcu, sa filharmonijom kojom će dirigirati Vojkan Borisavljević. Povodom dana grada Banja Luke za 30. avgust je planiran koncert sa „Bijelim dugmetom“. Mislim da će sve biti ok kada su u pitanju planirani nastupi ako vlasti u republikama dozvole okupljanje građana na trgovima- kaže Alen Islamović.

Kako dodaje, u ovom vakumu sortira i slaže nove pjesme koje mu pristižu. Na nadolazećem muzičkom materijalu imat će dosta različitih saradnika iz BiH, Srbije i inostranstva.

-Pripremam i jednu interesantnu pjesmu sa velikom filharmonijom koju bih trebao snimati u Beogradu. Dobio sam već melodiju i tekst, sve mi odgovara, tako da moj prijatelj Voja, klavijaturista iz Kikijevog benda „Piloti“, sve priprema i radi na samom organiziranju i raspisivanju pjesme za filharmoniju. To bi trebala biti jedna svježina u mom radu. U nastajanje albuma uključen je i Damir Arslanagić iz Sarajeva koji mi je ponudio nekoliko dobrih pjesama, kao i moji veliki prijatelji grupa „Srčani udar“ iz Toronta i Dejan Đurković koji već radi nove pjesme za mene- otkriva pjevač.

Zahvalan je svojim novim partnerima na albumu, američkoj korporaciji NOBEL koja je izrazila želju da bude dio projekta njegovog novog CD-a i podrži ga na balkanskom tržištu u 15 zemalja u kojima plasiraju svoje pročistače zraka i filtere za vodu.

-Virus koji je zaludio cijeli svijet čak je i ljude koji se bave određenim uspješnim biznisom natjerao da razmišljaju o nekim drugim poslovima. Ja sam u NOBEL-u pronašao svoje mjesto međunarodnog menadžera. Sjedište jednog dijela korporacije je i u Zagrebu, gdje djeluju pod nazivom ECOWATER systems. Zahvaljujući njihovim mašinama za filtriranje i čišćenje vode i zraka od svih štetnih materija čuvamo zdravlje u današnjim izazovnim vremenima. Čista voda i čist zrak savršeno idu uz moj rock n roll. Sa firmom NOBEL i ECOWATER systems iz Zagreba imam potpisan ugovor na 4 godine, tako da ćemo od danas pa nadalje piti zdravu vodu, disati čisti zrak bez koronavirusa i ostalih bakcila i bakterija i svirati dobar i zdrav rock n roll još sljedećih 10- tak godina- govori Islamović.

Podijeli

Pratite nas:
Severina otkrila s k
Od bogatašice do si