PočetnaAktuelnoNakon susreta sa menadžerom Hilmom Peljtom: Ko je muškarac koji je Zuzi Zu poklonio cvijeće?

Nakon susreta sa menadžerom Hilmom Peljtom: Ko je muškarac koji je Zuzi Zu poklonio cvijeće?

Bosanskohercegovačka pjevačica Zuzi Zu nakon dužeg boravka u Zagrebu i Puli ponovno je došla u Sarajevo.

Ovaj put ovu nekada izuzetno popularnu pjevačicu i jednu od najboljih bek vokala sreli smo u društvu sa poznatim estradnim menadžerom Hilmom Peljtom. Bilo je ovo njihovo prvo zvanično upoznavanje,a prije toga par put su vodili telefonske razgovore.

-O Zuzi čuo dosta toga pozitivnog, a prije svega da je veliki čovjek, jedna izuzetno draga i poštena osoba, a u to sam se sada i sam uvjerio. Osim toga i sam sam svojevremeno bio fun grupe Mirzino jato u kojoj je svojom pojavom i svojim glasom dominirala upravo Zuzi Zu. Evo pokušavam da je nagovorim da se dogovorimo za neke nastupe u Njemačkoj i u još nekim evropskim zemljama,ali nije mi dala još nikakav konkretan odgovor. Ali, sada mogu samo da kažem, da mi je baš bilo zadovoljstvo i čast što smo se upoznali i onako kao stari prijatelji se ispričali. A, pričali smo ponajviše o estradi općenito, pa sam se uvjerio da je Zuzi neiscrpan izvor informacija- rekao nam je Peljto.

Ni sama Zu nije štedjela riječi hvale za Hilmu.

-Tokom moje dugogodišnje karijere i tokom mog dugogodišnjeg druženja sa estradom upoznavala sam razne profile ljudi, a posebno menadžere. Samo neki od njih se mogu nabrojati na prste jedne ruke da su bili fer i korektni, ali isto tako moram da kažem da ja ni sa jednim od njih nisam imala nekih velikih problema. U stvari bitno je i to kako se sam pjevač postavi na samom početku saradnje. O Hilmi sam čula dosta toga pozitivnog, evo sada smo se i lično upoznali. Hilmo je jedan sasvim opušten lik, dobroćudan, prijateljski raspoložen ,ali i vuk u svom poslu. Ja za sada ne namjeravam da se opet vraćam javnim nastupima,ali u svakom slučaju namjeravam da opet uđem u studio i snimim par novih pjesama. U Sarajevu ostajem jedno izvjesno vrijeme,ali se slabo sastajem sa prijateljima i poznanicima zbog ovog ludog virusa koji nas je sve okovao. Sastajem se sa onim koji se pridržavaju higijenskih mjera kao i ja,a sa ostalim koji smatraju i misle da virus ne postoji i da sve te maske i vakcinacije nisu potrebne pokušavam da izbjegavam. A često odem i do Trebevića na svjež i čist zrak – ispičala nam je Zuzi Zu.

A, da je ljudi i pored maske koju nosi ipak prepoznaju uvjerili smo se i sami kada joj je u jednom sarajevskom tržnom centru prišao dobrostojeći gospodin sa željom da je pozdravi i zamolio je da ga sačeka pet minuta. Zaista nakon par minuta taj isti gospodin vratio se sa buketom cvijeća za Zu, a što ju je ujedno i prijatno iznenadilo i veoma obradovalo.

-Ovo je stvarno ludilo, ni u snu nisam pomislila da me neko može prepoznati ili da me neko još na ovakav način može iznenaditi i obradovati – prokomentarisala je Zu situaciju koja joj se desila.

Bato Šišić

 

 

 

 

 

Pratite nas:
Alen Islamović iskr
U Americi nije alarm