PočetnaDijasporaNAŠ PJEVAČ NA METI AMERIČKIH MENADŽERA: Amira traže i za modela, nude velike pare, ali se on posebno raduje nastupu u Meksiku

NAŠ PJEVAČ NA METI AMERIČKIH MENADŽERA: Amira traže i za modela, nude velike pare, ali se on posebno raduje nastupu u Meksiku

Bh. pjevač narodne muzike Amir Grand uveliko „rastura“ Ameriku i jedan je od rijetkih kojem mnogobrojni fanovi, a posebno ljudi koji vole iskrene i prave pjevače, pjevače koji imaju onaj X faktor, ne puštaju tako rado da odu.

Amir se vratio nakratko do Bosne i njegove Krajine, ali opet pakuje kofere i vraća se u obećanu zemlju. A, Amerika je za njega slobodno se može reći postala druga kuća. Razloga ima više, glavni je pjesma i nastupi, a ima i onih drugih razloga o kojima ovaj skromni pjevač ne želi da priča, ali na kraju sve se otkrije.

Naime, na jednom od njegovih mnogobrojnih nastupa u Americi bio je  menadžer jedne poznate svjetske modne kuće koji je došao u društvu njegovih prijatelja Bosanaca.

-Jaoooj kako ste samo sve to saznali?? Ja zaista ne znam šta i kako da odgovorim na to? Jeste dotični gospodin je bio, društvo koje je bilo s njim zamolilo me da sjednem malo za njihov stol, a ja sam mislio da me zovu zbog pjesme. Međutim, kada su mi predstavili tipa koji je s njima, nisam znao šta hoće od mene. Ali, bio je direktan i predložio mi da dođem jedan dan na kasting, da je zainteresiran da me ubaci u njihov katalog za modeling. Zaista za sada ne mogu još ništa konkretno da kažem jer ni sam još ne znam šta me snašlo. U pitanju je i višegodišnji ugovor, ali onda ne bih imao vremena za nastupe, a meni je pjesma na prvom mjestu. Mislim da će ipak pjesma preovladati, a meni odgovara ovakav način života da mogu uvijek da se vratim u Bosnu kada ja poželim, a tim ugovorom bio bih vezan samo za posao i posao. Ali, u svakom slučaju prvi će te saznati moju odluku, a ona treba da se desi  do kraja januara. A, to nije sve , u Americi mi se dešavaju samo lude i pozitivne stvari. Dobivam i ponude od zaista lijepih i atraktivnih djevojaka i žena da se oženim, da ostanem pored njih, ali ja sve to shvatam kao dobru zezanciju, ali ponekad moram da bježim od vatrenih obožavateljki – rekao nam je Amir.

Novu godinu Amir Grand pjevao je u New Yorku, onda je uslijedio povratak u Evropu jer ima nastupa u Austriji i širom regiona. Imao je nastupa i u PUNTA CANI gdje su svirali i pjevali na jednoj svadbi,a  bio je to prvi put da je tu svirala muzika sa Balkana,a sve se dešavalo na plaži.

Amir Grand na kraju nam je rekao da ga zajedno sa njegovim muzičarem, kolegom i prijateljem Sadom očekuje i gostovanje u Meksiku, a on sam ne zna kako će kada do toga dođe da odoli mnogobrojnim atraktivnim Meksikankama jer one su upravo njegov tip žene.

Bato Šišić

 

 

Pratite nas:
Neka policija radi s
ALEM BEGIĆ JE SRCEM