PočetnaAktuelnoNE MOŽE SAMOSTALNO DISATI: Još jedan pjevač vodi vitku sa koronom, Mate Bulić u teškom stanju

NE MOŽE SAMOSTALNO DISATI: Još jedan pjevač vodi vitku sa koronom, Mate Bulić u teškom stanju

Da nevidljiva bolest Covid 19 svakim danom uzima nove žrtve ne birajući ni spol, ni godine, ni vjeru ni naciju, u to se uvjeravamo svakodnevno.

Ovaj virus ne bira ni bogate , ni siromašne, niti popularne ili anonimne ličnosti. Svjedoci smo da oboljevaju ili čak i umiru i poznata imena regionalne estrade, a mnogi od njih, na svu sreću uspjeli su da pobjede taj virus.

I popularni pjevač Mate Bulić obolio je od Covida 19. Prema informacijama koje smo dobili od provjerenog izvora, Mate je bio najprije smješten u Rotes Kreuz bolnicu (Crveni križ) u Frankfurtu, da bi potom bio prebačen u „Ketteler“ bolnicu u njemačkom gradu Ofenbachu(Offenbach).

Tu je Mate bio jedno vrijeme na maski za disanje, ali mu se stanje iz dana u dan pogoršavalo. Kada je došao momenat da su njegova pluća izgubila, skoro pa kompletan nivo kiseonika, Matina supruga je odlučila da se Mate prebaci u treću bolnicu,a to je bolnica HSK u gradu Wiesbaden.

Naime, ta bolnica je jedna od četiri bolnice u njemačkoj pokrajini Hessen koja ima specijalan i jedinstven aparat koji kiseonik ubacuje direktno u pluća. Prema izvoru koji nam je sve to ispričao,zdravstvena slika popularnog i omiljenog pjevača, a posebno među Hrvatima u dijaspori je veoma loša.

Mnogobrojni Matini fanovi se mole i nadaju da će se stanje njihovog omiljenog pjevača popraviti, te da će u budućnosti imati priliku da se opet druže sa njim na njegovim koncertima.

Mate Bulić rođen je 18. februara 1957. godine u mjestu Donja Blatnica kod Čitluka (Hercegovina).

Početkom osamdesetih godina veliku pozornost skrenuo je na sebe snimajući pjesme „Kad bi žene išle u vojnike“ i Šuti Đurđa“, a poslije toga nizalizi su se veliki i nezaboravni hitovi, a svoju enormnu popularnost stekao je početkom devedesetih godina među hrvatskom dijasporom.

Bato Šišić

 

 

 

Podijeli

Pratite nas:
DARKO OČAJAN: Nagov
Pjevala je i žestok