PočetnaKoncertiNeno Murić na gradskom trgu u Rožajama pjevao pred 7.000 posjetilaca

Neno Murić na gradskom trgu u Rožajama pjevao pred 7.000 posjetilaca

Koncert Nene Murića na gradskom trgu u Rožajama događaj je koji će se sigurno dugo pamtiti u ovom gradu. Još se sliježu utisci sa ove fantastične muzičke večeri kojoj je prisustvovalo oko 7 hiljada ljudi.

Uvijek odlični Neno svojim sunarodnjacima je priredio noć punu emocija uz svoje dobro poznate stare i aktuelne hitove poput „Stope da ti ljubim“, „Baraba mekog srca“, „Boli duša“, „Ti si ono najbolje“, „Ukrao sam je“… Na repertoaru su se našle i pjesme drugih izvođača, koje Murić maestralno izvodi. Bio je to njegov prvi solistički koncert u rodnom gradu, a samim tim njegov značaj je veći, kako za pjevača tako i za publiku. Ona je ovom prilikom pokazala izuzetnu gostoljubivost i brojnim gostima koji su zbog koncerta doputovali iz Sarajeva u Crnu Goru.

Puna dva sata uz pratnju velikog benda, Murić, majstor atmosfere i scene, pjesmama je tjerao na ples mnogobrojnu publiku. Emocije su se smjenjivale, bilo je i smijeha i suza u nekim od najemotivnijih trenutaka i na neke od dragih stihova, poput onih u pjesmi „Mjesec iznad Rožaja“, koju je Neno posvetio svom gradu.

Oduševljenje prisutnih kompletnom ekipom muzičara na sceni, atmosferom, ali i cjelokupnom organizacijom čini ovaj koncert događajem o kojem će se još puno govoriti, a publika s radošću čeka neko naredno druženje s pjevačem na istom mjestu.

Nakon Rožaja, Murić će već sutra, 7. avgusta s početkom u 21 sat na Trgu Alije Izetbegovića održati koncert u Sarajevu.

Podijeli

Pratite nas:
Mladi pjevač iz "Zv
Šta će reći Rada