PočetnaAktuelnoNezaboravna noć pjesme i folklora u Baselu u organizaciji Fudbalskog kluba „Bosna“: Uz Viki i Nihad publika se raspjevala sa Ajšom Kapetanović i Ibrom Bublinom

Nezaboravna noć pjesme i folklora u Baselu u organizaciji Fudbalskog kluba „Bosna“: Uz Viki i Nihad publika se raspjevala sa Ajšom Kapetanović i Ibrom Bublinom

Hilmo, Viki, Edin i Selvedin

U organizaciji Fudbalskog kluba „Bosna“ iz švicarskog garda Basela, organizirana je njihova tradicionlana godišnja smotra koja je i ovaj put okupila oko 1.000 posjetilaca koji su uživali u predivnoj noći.

U kulturnom dijelu večeri narodnim igrama i pjesmama iz BiH, Kosova, Makedonije  predstavili su članovi foklornih sekcija KUD „Bosna“ iz Basela i Kud „Bosanski ljiljan“ iz grada Lucerna.

Najmlađi članovi KUD “Bosna” Basel

Ono što je posebno bilo zanimljivo u muzičkom dijelu večeri nastupila je elita regionalne estrade koju je predvodila popularna i među svima omiljena Viki Miljković, pa uvijek dobro raspoloženi Nihad Alibegović, mlada i talentirana Ajša Kapetanović te Ibro Bublin.

Nihad Alibegović sa članovima benda

Nihad je i ovaj put na nastup došao u pratnji njegovog tročlanog benda što se itekako osjetilo na njegovom samom nastupu. Pjevao je Nihad njegove najveće hitove, a publika je željela još više.

Hazim Junuzović i Viki Miljković

Posebno je bio zanimljiv izlazak popularne Viki Miljković koja je prvim taktovima njene pjesme „Mahinalno“ kompletnu publiku dovela ispred bine.

Vjerna publika uz Ibru Bublina

Viki je u Basel stigla pred sami nastup, Nihad u prijepodnevnim satima, Ibro u poslijepodnevnim, a  mlada Ajša Kapetanović stigla je u pratnji roditelja oca Asima i majke Gordane.

Hilmo, Viki, Edin i Selvedin

Ovu fenomenalnu noć prva je otvorila Ajša Kapetanović i odmah osvojila srce publike. Mnogi je nisu zaboravili iako je prošlo par godina od njenog takmičenja u Zvezdama Granda kada je osvojila treće mjesto.

Ajša Kapetanović i Elvir Uzunović

Pjevala je Ajša, kako njene pjesme koje je snimila do sada, ali i pjesme njenih starijih koleginica, Elvire Rahić, Nade Topčagić… Punu podršku na bini davao joj je vrsni mzičar Elvir Uzunović.

Menadžer Hilmo Peljto s prijateljima Seledinom i Mehom

Predsjednik FK Bosna iz Basela Hazim Junuzović bio je prezadovoljan odzivom publike, kompletnim programom, ali i od sveg srca pohvalio i zahvalio im se, članovima kluba koji su dali sve od sebe da ta noć protekne u što boljoj atmosferi.

Kompletan program snimala je ekipra RTV Glas Drine.

Menadžer Hilmo Peljto je bio zadužen za kompletnu tehničku realizaciju programa koja je odlično funkcionisala.

Pomagao mu je prijatelj Edin Muharem, a Hilmu su došli da pozdrave Meho i Selvedin.

 

Pratite nas:
Pjevač, sretan ti r
Ko je Slađani Mandi