PočetnaAktuelnoNije volio automobile: Šaban Šaulić je bio loš vozač, malo koji muškarac bi smio ovako nešto javno da ispriča

Nije volio automobile: Šaban Šaulić je bio loš vozač, malo koji muškarac bi smio ovako nešto javno da ispriča

Svojevremeno, kralj narodne muzike žalio se na bahate vozače i objašnjavao to koliko ih ne voli. “Klinci voze Šabana, pa da se pokažu”, negodovao je jednom prilikom on ističući da bi ga po 200 šlogova strefilo kad god bi vidio da ide 200 na sat.

Inače, on je vozio skroman automobil i, kako je jednom javno priznao – nije bio dobar vozač. Najviše muka zadavalo bi mu kretanje u rikverc.

-Ja sam čovjek koji ide samo naprijed… Inače sam loš i vozač u rikverc. Ne volim. Ja gledam da sam samo naprijed. Kad dođe rikverc, bogami, malo treba okretanje glave. Ja i vozim taj jedan skroman auto, gdje moram baš da se okrenem. Ovi koji imaju tamo te senzore… oni ne okreću glavu, nego gledaju u te neszore. Međutim, ja uvijek moram glavom – rekao je on u emisiji “Balkanskom ulicom” Vesni Dedić, koja se i te kako iznenadila.

Pjevač je, ipak, priznao nešto što bi malo koji muškarac priznao, te ju je to začudilo koliko i gledaoce.

S druge strane, porodica mu je bila izuzetno važna u životu. Zbog dobrih porodičnih odnosa jedno vrijeme “nije znao gdje je koliko se lomio”, jer je bio zvjezdaš, a za zeta imao je trenera Partizana.

-Zvjezdaš. Iako se sad lomim, ne znam gdje sam, pošto mi je zet Partizanov trener… Tu sam sad negdje na neriješenom. Imam još jedan razlog, ali ne bih ga pominjao, nije važno – zaključio je on.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana.

Pratite nas:
Posljednja porodičn
Fenomenalan nastup u