PočetnaAktuelnoNikolina Kovač, pjevačica čija će pjesma “Kako da te zaboravim” sigurno obilježiti godinu: Halid Bešlić je prvenstveno čovjek velikog srca

Nikolina Kovač, pjevačica čija će pjesma “Kako da te zaboravim” sigurno obilježiti godinu: Halid Bešlić je prvenstveno čovjek velikog srca

“Kako da te zaboravim”, pjesma je Nikoline Kovač kojom je briljirala na ovogodišnjem festival “Ilidža 2018.”.

Pjesmu je na poklon Nikolini producirala naša najveća muzička zvijezda Halid Bešlić.

I ne treba joj veća nagrada od toga: saradnja s Bešlićem, pobjeda na tako prestižnom festival, i veliki

povratak na scenu nakon teškog perioda tokom kojeg je kao lavica vodila i dobila bitku za zdravlje.

U svakoj životnoj fazi, pa tako i onoj kada su joj ljekari u petom mjesecu trudnoće dijagnosticirali promjenu na grliću materice, najveća podrška joj je bio suprug Saša Kapor. Par je u braku od maja 2013., kada su dobili i sina Nikolaja. Nikolina je nakon oporavka otvorila novu stranicu, puna pozitivne energije i spremna za nove muzičke pobjede, što je i dokazala na Ilidžanskom festivalu.

– Ponosna sam i privilegovana što sam uopće učestvovala na jednom tako prestižnom festivalu. Sarajevo je moj grad i željela sam se predstaviti na najbolji mogući način od samog izvođenja, emocije, interpretacije… Htjela sam da se dostojanstveno predstavim, a takav pristup mi je donio pobjedu zbog koje sam posebno sretna. Halid je prvenstveno čovjek velikog srca i neko ko je odmah osjetio da po senzibilitetu pjesma može odgovarati meni i bio je apsolutno u pravu. Zajednički prijatelji mog oca i Halida su nas spojili, tako da su se stvari posložile i došlo je do jedne zdrave i predivne saradnje – kaže Nikolina.

Na festivalu, o kojem se još priča I pričat će se, trudila se da pristupi s jednom odgovornošću prema pjesmi i prema Festivalu, da sve protekne na nivou.

-Pobjeda je za mene bila pozitivno iznenađenje. Na samom kraju kada su dodjeljivane nagrade htjela sam sjesti jer sam mislila da neću dobiti nijednu nagradu i kada je načelnik pročitao naziv pjesme, ja sam ostala u pozitivnom šoku, pomalo zbunjena, da bi me na kraju brat, koji je bio iza mene, gurnuo na binu, govoreći da je u pitanju moja pjesma. Ta noć će zauvijek ostati urezana u mom sjećanju – iskrena je lijepa Nikolina Kovač.

Pratite nas:
Emina Jahović: Misl
Dušan Milatović, b