PočetnaMuzikaNino Hrustemović snima muzičke obrade, publiku možda iznenadi i duetom

Nino Hrustemović snima muzičke obrade, publiku možda iznenadi i duetom

Ninu Hrustemovića publika u našoj zemlji je upoznala kroz pjesme i spotove “Remek djelo vraga” i “Samo moje srce zna”.

Muzičar je napravio dužu studijsku pauzu kako bi se posvetio fakultetu, ali je u međuvremenu nastavio sa nastupima i svirkama. Sada će se ponovo aktivirati i snimiti nekoliko muzičkih obrada. Za jesen najavljuje i nove autorske pjesme, a možda čak i jedan duet.

-Bio sam mlađi, krenuo ofanzivno, nisam se štedio i brzo sam se umorio. Kada ste u snazi i kada vas vodi ogromna ljubav i želja za ostvarivanjem muzičkih ciljeva, ne osjetite umor. Sve do jednog momenta, kad osjetite da ne možete više fizički izdržati sve te napore. Paralelno sam vodio nekoliko projekata u muzici, studirao i radio. U periodu pauze sam se posvetio sebi i nastavio sa usavršavanjem tehnike pjevanja i izgradnjom sebe kao gitariste, tako da sam u više navrata bio gitarista Dragane Mirković na koncertima. Moj bend pod nazivom “NH Unplugged”, sa kojim nastupam za internacionalnu publiku isključivo na engleskom i njemačkom jeziku, bilježi značajne pomake – kaže Hrustemović.

Za publiku trenutno priprema nekoliko obrada, a svakodnevno snima u studiju kod njegovog dugogodišnjeg prijatelja Amira Ćefe, gdje planira snimati i svoje pjesme.

-Snimamo videa za svaku obradu i sve će biti dostupno i na spotifyju, deezeru, apple musicu, youtubeu… Radim i “bendovski” i akustično, jer nastupam nekad sa bendom, a nekad smo samo dvojica na bini ili ponekad čak i ja sam. Najviše mogu pokazati i uživati kad nas je bar četvero na bini. Radim i na coverima za “NH Unplugged” – nastavlja muzičar.

Kada je u pitanju fakultet, privodi kraju studije zdravstvenog menadžmenta. Položio je sve ispite i sada piše diplomski rad.

-Ni to nije bilo lako, s obzirom da živim u Minhenu, a studiram u Frankfurtu. Živim na točkovima. Tako da ću se vjerovatno do kraja godine upustiti u nove izazove i na tom poslovnom polju, iako mi je na sadašnjem radnom mjestu savršeno dobro, skoro kao kod kuće, ali u zoni udobnosti nema napredovanja – zaključuje Hrustemović.

Pratite nas:
Halid Bešlić nasta