PočetnaDijasporaNjega zovu „Mladi Pjanić“: Mladi nogometaš Hasan Rovčanin pod budnim okom čelnika iz Bajerna

Njega zovu „Mladi Pjanić“: Mladi nogometaš Hasan Rovčanin pod budnim okom čelnika iz Bajerna

Multitalentirani mladi nogometaš Hasan Rovčanin iz njemačkog grada Darmštadta, već nekoliko godina igra za FK „Darmstadt“ i već je uveliko na listi mladih naraštaja koji imaju veoma velike mogoćnosti da jednog dana budu u samom vrhu najboljih fudbalera.

Stručno rukovodstvo kluba Darmstadt itekako računa na mladog Rovčanina. Uz veliku podršku oca Dževada svakodnevno odlazi na nastavu. Ne zapostavlja školovanje, ali isto tako ne propušta ni jedan trening.

Na zelenom terenu Hasan igra u napadu, dok je u školi učenik za primjer. Prema Hasanovim riječima velika želja mu je da jednog dana kao profesionalac zaigra i u Fudbalskoj reprezentaciji BiH.

-Svjestan sam koliko je školovanje veoma bitno, ali isto tako sam svjestan da je  fudbal moja velika ljubav i jednog dana želim da budem profesionalni fudbaler. Vjerujem u sebe, vjerujem u klub u kojem igram i siguran sam da ću jednog dana ostvariti svoje snove -rekao nam je ovaj izuzetno telentirani dječak.

Prema informacijama koje smo dobili, Hasan Rovčanin je već pod budnim okom pojedinih čelnika iz Bajerna-Minhen, a njegov trenutni  trener Hasan zove „mali Pjanić“.

Bato Šišić

 

 

Pratite nas:
Đorđe Balašević
Duško se odlučio n