PočetnaAktuelnoNovi Dinin singl iz muzičke radionice: Pjevamo ‘Bez potpitanja’

Novi Dinin singl iz muzičke radionice: Pjevamo ‘Bez potpitanja’

Pjesma „Bez potpitanja“ govori o ljubavi, onoj posebnoj, bezuslovnoj…

Doduše nesretnoj, ali to nekako ide jedno sa drugim, nekih značenja postajemo svjesni tek na kraju priče.

Ipak, pjesma zrači pozitivnom energijom, tek kad pažljivije poslušamo tekst postajemo svjesni tragedije glavnog lika. Ali, eto, njegova iskrena ljubav ipak je nešto pozitivno, i to smo uspjeli zabilježiti instrumentima

Sarajevo, 28.09.2021.godine: Svako godišnje doba zaslužuje pjesme po kojima ćemo ga pamtiti, a ovih prvih jesenjih dana u godini 2021. bh. kantautor Dino Šoše darovao nam je numeru „Bez potpitanja“.

Ovo je, inače, Dinin treći singl sa njegovog trećeg albuma „Makul“ koji će se, vjerujemo, pjevušiti širom Regiona. Kao i većini njegovih pjesma, inspiracija je LJUBAV, iskrena i nepatvorena, jednostavna i čista…

-Pjesma „Bez potpitanja“ govori o ljubavi, onoj posebnoj, bezuslovnoj. Doduše nesretnoj, ali to nekako ide jedno sa drugim, nekih značenja postajemo svjesni tek na kraju priče. Ipak, pjesma zrači pozitivnom energijom, tek kad pažljivije poslušamo tekst postajemo svjesni tragedije glavnog lika. Ali, eto, njegova iskrena ljubav ipak je nešto pozitivno, i to smo uspjeli zabilježiti instrumentima – kaže autor, dodajući kako ga je upravo ljubav i to prema muzici dovela do trećeg albuma.

Uprkos pandemiji, protekli mjeseci bili su itekako produktivni za Dinu, koji je nedavno predstavio i spot za pjesmu „SVE“, a najavljuje i novi singl posvećen njegovom rodnom gradu Mostaru.

Tekt i muziku za pjesmu „Bez potpitanja“  potpisuje Dino, za aranžman se pobrinuo Mahir Sarihodžić, dok je backvokale otpjevala Maja Sar.

O pjesmi:

Tekst: Dino Šoše

Muzika: Dino Šoše

Vokal: Dino Šoše

Aranžman: Mahir Sarihodžić

Ak. i el. gitare: Robert Pikl

Sopran saksofon: Primož Fleischman

Bubanj: Dado Marinković

Bas: Borjan Milošević

Piano: Dino Šoše

Keyboards: Mahir Sarihodžić

Prateći vokali: Maya Sar

Snimanje i editing: Mahir Sarihodžić, Borjan Milošević (Sarajevo), Krešimir Tomec (Ljubljana)

Mix & Mastering: Mahir Sarihodžić @ Long Play Studio – Sarajevo, 2021

 

 

 

 

Pratite nas:
Ismijavala se koroni
Kuda ide ovaj svijet