PočetnaAktuelnoNovu pjesmu punu emocija, Eldin Huseinbegović predstavit će u aprilu: Period pandemije je pokazao ogromnu važnost AMUS-a

Novu pjesmu punu emocija, Eldin Huseinbegović predstavit će u aprilu: Period pandemije je pokazao ogromnu važnost AMUS-a

Umjetnički izražaj kantautora Eldina Huseinbegovića, vrlo je specifičan i prepoznatljiv.

Upravo takav je vrlo cijenjen vež duži niz godina i van granica naše zemlje.

Svoje pjesme ne temelji na trendu, već na dubokoj emociji i poruci, pa je i to jedan od razloga zašto nismo češće u prilici čuti nešto novo od ovog umjetnika.

-Trudim se da svaka pjesma ima nekog smisla, a ne da bude samo pjesma među pjesmama… da u ljudima, koliko je to u mogućnosti, probudi one pozitivne vrijednosti. Inspiracija je svuda oko nas, a i u nama samima jer se tu krije jedan cijeli skriveni svijet u koji povremeno zavirim. Puno je u nama sehara i iz te sehare. Trudim da ponudim one proživljene i isprobane recepte za sretan život. A, svaka moja pjesma krije po jedan takav recept – govori nam Huseinbegović.

Kraj prošle  godine Eldin ocjenjuje vrlo uspješnim i produktivnim, te ne krije zadovoljstvo zbog toga.

Novi singl „Kadija“ i online koncert, koji je upriličio za svoju publiku, naišli su na odlične kritike.

-Kraj godine me bar na trenutak podsjetio na ona sretna i bezbrižna vremena kada su takve stvari bile svakodnevnica i u ovom online koncertu smo zaista uživali. Nadam se da smo bar na trenutak ljudima uljepšali  ove tmurne dane – priča Eldin.

-Pjesma “Kadija” je nastala kao rezultat razgovora sa samim sobom. Ako je čovjek pošten i objektivan prema sebi, naći će puno stvari koje može popraviti kod svog “sagovornika”. Veliko mi je zadovoljstvo kada čujem i pročitam da su ljudi na ispravan način razumjeli pjesmu i da su ti “razgovovori” u njima probudili samo dobro i potaknuli ih na dobro.

Kao član Asocijacije kompozitora i muzickih stvaralaca AMUS, Eldin ističe njenu važnost, te poručuje da bi svim autorima trebao biti cilj – jak i stabilan AMUS.

-AMUS je prijeko potreban i neophodan za autore. Period pandemije je pokazao ogromnu važnost AMUS-a jer je to za veliki broj autora bio možda i jedini prihod koji su imali u tom periodu. Siguran sam da će AMUS i u narednom periodu, bez obzira na sve probleme na koje nailazi, rasti i napredovati ali i biti otvoren za sve prijedloge i sugestije koje dolaze od autora jer nam je svima cilj jak i stabilan AMUS – Huseinbegovićeva je poruka.

Trenutno Eldin sa grupom svojih kolega radi na projektu, kojeg karakteriše, neprikosnovena emocija, vjera, originalnost, ali i specifičnost.

Javnosti će ga predstaviti sredinom aprila.

Podijeli

Pratite nas:
Halida Muslimovića
Ispade da nemam niš