PočetnaShowbizOd izblajhane kose do kraljice popa: Madona je iz kuće izašla sa 35 dolara u džepu, bila na udaru svih katoličkih udruženja u svijetu

Od izblajhane kose do kraljice popa: Madona je iz kuće izašla sa 35 dolara u džepu, bila na udaru svih katoličkih udruženja u svijetu

Rijetko ko bi joj dao 60 godina, ali baš toliko danas puni kraljica popa Madonna.

Njen životni put nije bio ni malo lak, a kada je uplovila u svijet muzike počela je da ga mijenja i ostala jedinstvena, jedina prava kraljica popa.

Madonna je rođena kao treće od šestero djece italijanskog imigranta Silvia i Kanađanke Luize na današnji dan prije tačno 60 godina. Ubrzo je ostala bez majke, i to je, kako kaže, preusmjerilo njen život:

-Bila sam buntovnica. Znala sam da želim da budem neko i nešto – izjavila je jednom prilikom.U osnovnoj i srednjoj školi bila je odlična učenica, a onda je 1978. naglo odustala od fakulteta i preselila se u New York.

– Otišla sam tamo s 35 dolara u džepu. Nisam znala nikoga, prodavala sam krofne, a uvečer bih igrala drugim pjevačima – priča Madonna.

Ali onda se sve naglo promenilo. Primijetio ju je producent Mark Kamins i ugovorio joj sastanak s diskografskom kućom Sire. Madonna je priliku oberučke prihvatila i tada počela da mijenja svijet muzike. Samo što svijet muzike još nije bio spreman za Madonnu.

– Izblajhana kosa, oblači se oskudno i polugola skakuće, kakvu poruku šalje našim mladima – pitaole su se ugledne američke novine na početku njene karijere, vjerovatno i ne shvatajući da joj time pravi sjajnu reklamu.

Djevojke tog vremena tražile su nekog idola i našle su Madonnu. Njen drugi album “Like A Virgin” je prvi album jedne pjevačice u historiji SAD-a koji je prodat u više od pet miliona primjeraka, ali s tom pjesmom počeli su novi, veći problemi.

-Pjevala sam kako se osjećam sretno i svježe jer sam upoznala novog tipa, a djevojke su to pogrešno shvatile. Odjednom su sve htjele seks, a ja sam bila na udaru svih katoličkih udruženja na svijetu –  prisjetila se kraljica popa u jednom intervjuu.

Već tad je bila svjetska zvijezda, a onda su procurile njene gole fotografije. Dok je živjela u New Yorku, zbog nedostatka novca, Madonna je pozirala gola, i to za samo 25 dolara. Mediji su vrištali “nemoral, blud”, ali Madonna se nije dala pokolebati.

– Trebao mi je novac. Neću se izvinjavati – poručila je kraljica popa, a te iste fotografija kasnije su prodate za više od 100.000 dolara.

Taj, nazovimo ga, “skandal” nije pretjerano naškodio Madonni. Već je bila na vrhu, a sad je otišla dvije stepenice gore, gdje nijedna pjevačica nikad nije bila. Holivudski glumci “otimali” su se za nju, redovno je nastupala pred više od 100.000 ljudi, a obožavaoci su se samo povećavali. Uskoro je, uz muzičku karijeru, počela i da glumi u filmovima i da piše knjige. I, naravno, i u tome je uspjela.

 

 

Pratite nas:
Samira i Zijo Kasumo
Lud provod u Disneyl