PočetnaAktuelnoOglasio se Amar Češljar: Ne želim se pravdati, ali komentar koji je napisan pod mojim imenom na FB nisam napisao ja

Oglasio se Amar Češljar: Ne želim se pravdati, ali komentar koji je napisan pod mojim imenom na FB nisam napisao ja

Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek ujutru poslije kad se nisam uspio logovati ni na Facebook ni na e-mail

Sada već bivši bubnjar Dine Merlina konačno se oglasio povodom optužbi zbog navodnog širenja nacionalne mržnje na društvenim mrežama. Češljar je poslao svoju verziju svega što se desilo a njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

– Zbog moje porodice, prijatelja, saradnika, građana, komšija i svih ljudi koji me poznaju lično ili kroz moj dugogodišnji profesionalni rad, ovim putem se obraćam u namjeri da demantiram neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost. Uz veliko poštovanje prema svima, ovim se ne želim pravdati, već iznosim javnosti do sada nepoznate činjenice.

– Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala klix.ba, a pod postom i protestima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakovani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek ujutru poslije kad se nisam uspio logovati ni na Facebook ni na e-mail.

Sa mog e-maila su slate poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demanti u dva različita perioda tokom te noći. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao pomenute mailove novinarima. Ali jesam obavio jedini telefonski razgovor sa hrvatskim novinarom Vedranom Strukarom kojem sam dao izjavu i sve negirao, ali taj dio nije objavljen.

U svojoj profesionalnoj karijeri sarađivao sam s ljudima iz cijele BiH, kao i iz svakog kraja svijeta. Moji lični stavovi i profesionalni domet ipak sežu dalje od polovičnih i pro nacionalističkih, pro nasilnih ili bilo kakvih sličnih komentara po društvenim mrežama. Nažalost, trenutna situacija u našoj zemlji povoljna je za ovakva provociranja i utemeljenje „istina“ bez da se kontaktiraju sudionici. Tako da, sve što je izneseno nije ni blizu istine koju ja živim. Sve je instrumentalizirano ili ispolitizirano.

O mojoj privatnosti se malo zna, ali bih dodao da je jedan dio moje šire porodice hrvatske nacionalnosti, i da čak ni greškom ne bih mogao napisati nešto slično što je navedeno. Ali, svakako se želim izviniti mojim prijateljima, kolegama, porodici i muzičarima čitavog svijeta koji su doživjeli neprijatnost pomislivši da je ovo izjava Amara Češljara kakvog godinama poznaju.

Moj jedini način komuniciranja je bio i ostao univerzalan – muzika!

Pratite nas:
Miralem Pjanić se n
Vlado Georgiev objav