PočetnaAktuelnoOptužen za ubistvo pjevačice i supruge Jelene: Potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića

Optužen za ubistvo pjevačice i supruge Jelene: Potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) koja ga tereti da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu Jelenu Marjanović.

Riječ je o dopunjenoj optužnici Višeg tužilaštva iz juna.

Na ovu odluku, Marjanović i njegovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana koji treba da donese konačnu odluku o potvrđivanju optužnice.

Marjanoviću se na teret stavlja teško ubistvo, ali je u optužnici ovoga puta i svjedočenje Zoranove i Jelenine kćerke Jane koje je dala krajem juna.

Također, prikupljeni su novi dokazi koji su potvrdili sumnje tužilaštva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Kako piše Blic, od jeseni se može očekivati i početak suđenja Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Inače, prethodna optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. februara ove godine, međutim, nju je Viši sud 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloljetnu kćerku Marjanovića.

Uhapšen u rijalitiju, pušten poslije skoro 10 mjeseci

Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine dok je boravio u rijaliti programu, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pratite nas:
Dirljivom porukom Em
Rizo Hamidović nika