PočetnaAktuelnoOsman Džiho u seriji o Aliji Izetbegoviću?!

Osman Džiho u seriji o Aliji Izetbegoviću?!

Dok mnogi podržavaju isto tako mnogi i osporavaju snimanje serije „Alija“ a koja će biti posvećena životu, radu i dijelu prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića, režiser Ahmed Imamović je u totalnoj „frci“ jer želi da sve na kraju bude perfektno,a tu su i glumci iz Turske koji pored snimanja na setu o „Aliji Izetbegoviću“ imaju i snimanja u Turskoj.

Kada se saznalo da će se snimati serija od Izetbegoviću odmah su se oglasili i oni iz Republike Srpske kako će snimati seriju o Radovanu Karadžiću,ali i oni iz takozvane i fantomske „Herceg Bosne da će snimati seriju o Mati Bobanu.

Režiser Imamović kaže da nema vremena da se sa tim opterećuje,ali postavlja pitanje, da li upošte znaju koliko to sve kosta i da li će imato dovoljno novca da to sve izguraju ,ako istraju u njihovom  naumu sa serijama o Karadžiću i Bobanu.

Saznali smo tako da će se u seriji „Alija“ pojavljivati bivši hrvatski i srpski predsjednici Franjo Tuđman i Slobodan Milošević,ali isto tako smo saznali da se još ne zna ko bi mogao njih dvojicu da glumi.

Naš portal malo je kalkulirao sa svim glumcima koji bi mogli dobiti te uloge i na kraju smo došli do zaključka da bi Tuđmana i Miloševića na najbolji način mogla da glumi samo jedna osoba,a to je poznati bh. humorista i imitator Osman Džiho. Džiho je svojevremeno pravio  „ludilo“ na televizijama u regionu kada je obučen kao Franjo Tuđman ili obučen kao Slobodan Milošević imitirao njih dvojicu,a to je uradio na izuzetno originalan način, kako odjećom isto tako i glasom, mimikom i pokretima.

Kontktirali smo Osmana Džihu , pitali ga  za tu ideju,a on je rekao da na kraju krajeva ne bi imao ništa protiv,ali isto tako da smo mi prvi koji su tu ideju iznijeli na svijetlo dana,a sada ostaje samo na onima koji to odlučuju.

Da smo zaista u pravu pogledajte video Osmana Dzihe, gdje imitira i glumi bivše predsjednike.

 

Pratite nas:
Mark Zuckerberg: Tat
Radosne vijesti u Bu