PočetnaAktuelnoOtac Marijane Mićić žrtva rata crnogorskih klanova: U Beogradu je saradnik Luke Bojovića raznijet istom bombom!

Otac Marijane Mićić žrtva rata crnogorskih klanova: U Beogradu je saradnik Luke Bojovića raznijet istom bombom!

Bomba koja je eksplodirala u automobilu na Voždovcu i nanijela povrede Nebojši Mićiću, ocu poznate voditeljice Marijane Mićić, navodno je ista kao i ona koja je raznijela Sinišu Milića u junu ove godine, otkriva izvor blizak istrazi.

Siniša Milić je inače navodno bio blizak Luki Bojoviću i njegovoj desnoj ruci Filipu Koraću. Iako postoji sličnost sa likvidacijama u ratu crnogorskih klanova, zasad je najasno šta bi uopšte mogao da bude motiv podmetanja bombe pod auto voditeljice Pinka, piše Kurir.

Upravo ova vrsta eksplozivne naprave, koja je u oba slučaja aktivirana daljinski, poznata je kao crnogorski potpis.

U istrazi se za sada provjeravaju i navodi da je automobil u kome se nalazio otac poznate voditeljice greškom tipovan.

Inače, riječ je o eksplozivu poznatijim pod nazivom “marmelada”. Spravljen kao smjesa više jedinjenja može se na nabaviti na crnom tržištu u tri zemlje iz regiona: Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Međutim, eksploziv eventualno može poticati i sa jednog od kamenoloma u Srbiji, gdje ga mineri koriste.

U ribolovačkim krugovima poznat je i kao privredni eksploziv, popularan je zbog lakog oblikovanja, a bez detonatora je potpuno bezopasan.

Kilogram ovog eksploziva na crnom tržištu košta od 1.700 do 4.500 eura. S obzirom na gramažu koja se upotrebi, u krugu od 150 metara gdje se ovaj eksploziv baci, ne ostaje ništa osim mrtvo more.

Podsjetimo, jaka detonacija izbacila je iz automobila Nebojšu Mićića dok se kretao ka svojoj staklorezačkoj radnji u Kumodražu, pa se vjeruje da je upravo zbog toga i preživio. Prošao je s povredama bubne opne i desne ruke, ali su one sanirane, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Naime, stravična eksplozija u kojoj je Siniša Milić nastradao, dogodila se u utorak 19. juna oko 13 sati na uglu Južnog bulevara i Ustaničke ulice. U trenutku kad je bomba postavljena ispod sjedišta “tojote” aktivirana, on je prolazio kroz semafor. Eksplozija mu je raznijela obje noge i, prema riječima očevidaca, jezivi Milićevi krici trajali su manje od minuta, poslije čega je izdahnuo.

 

 

Pratite nas:
Princ Harry: Konačn
U crnom od glave do