PočetnaAktuelnoOvdje će se suditi Šabanovom i Mirsadovom ubici: pijani alsin prije 3 godine vozio 180 na sat i zakucao se u pjevačev auto

Ovdje će se suditi Šabanovom i Mirsadovom ubici: pijani alsin prije 3 godine vozio 180 na sat i zakucao se u pjevačev auto

Skoro tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede trebalo bi da počne suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu.

Čitava porodica Šaulić trebalo bi da pristustvuje suđenju koje izaziva ogromno interesovanje u javnosti do te mere da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika njemačkih, ali i medija iz okolnih država.

DW je na Twitteru objavio fotografiju gdje bi trebalo da se održi suđenje.

Ovo će biti prvi put da će se porodica sresti licem u lice sa čovjekom koji je usmrtio Šabana i Mirsada.

-Vjerujemo u sud u Njemačkoj i nadamo se maksimalnoj kazni, ali koliko god da bude osuđen, ništa ne može vratiti našeg supruga, oca i dedu Šabana, niti umanjiti tugu i bol koje osjećamo. Dvije porodice su zavijene u crno i ostaju da žive sa tim dovijeka – poručila je Goca nedavno za Kurir.

Nesreća se dogodila u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, a suđenje je više puta otkazivano zbog pandemije.

Alslin, koji se smatra odgovornim za udes u kojem je poginuo Šaulić morao je da se skloni od javnosti. Razlog: mediji objavljivali su njegove fotografije s punim imenom.

Podsjetimo, pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo tako što je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Njemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gdje je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gdje je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta deonica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mjesta nesreće

U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživio teške tjelesne povrede, dok je Mirsad bio teško povrijeđen, a ljekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sjedio na zadnjem sjedištu tom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede.

Kako su pisali njemački mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na sat.

Pratite nas:
Poslije 10 godine ho
Osuđen Šabanov i M