PočetnaMuzikaOvo je fantastična četvorka u ritmu muzike za ples: Predvodi ih Nejla Keškić i Memnun Muzaferija

Ovo je fantastična četvorka u ritmu muzike za ples: Predvodi ih Nejla Keškić i Memnun Muzaferija

Kada se sastanu četiri osobe koje vole isto: muziku, onda ništa drugo ne preostaje nego istu tu ljubav dijeliti sa drugima.

Kada još unutar kruga tih osoba postoji još jači vid međusobne ljubavi, prijateljstva, brižnosti i razumijevanja, onda to već ima drugi i dosta ljepši smisao. Tada govorimo o prijateljima koji svoju radost nesebično dijele sa drugima. Jer, zna se, ljubav prema muzici može se podijeliti samo onda kada ona tu zaista i postoji.

Ko je Fantastična četvorka koja se pojavila na BH sceni od nove 2019. godine?

Nejla Keškić, diplomirani etnomuzikolog i izvođač, Memnun Muzaferija, student Energetike i učesnik emisije Zvijezda možeš biti ti, Damir Galijašević, student etnomuzikologije, harmonikaš, kompozitor, aranžer i dobitnik mnogih nagrada i Ajdin Selimović, student Saobraćaja i komunikacije i klavijaturista.

Četiri osobe, četiri životne priče, četiri talenta, jedan tim i jedan cilj. Kada govorimo o njihovim životnim pričama (koje opširnije možete pročitati na kraju članka) onda možemo govoriti i o godinama truda, rada i zalaganja koje možete čuti već pri prvim odslušanim notama.

Da ljubav prema pjesmi postoji dokazuju i njihovi jako posjećeni nastupi, pa tako često za ovu Fantastičnu četvorku (kako ih mi volimo zvati) možete čuti samo riječi hvale, piše Breza-x.com. Od dobre stare sevdalinke, do današnjih hitova: u svaku pjesmu uložen je trud, koji posjetioci njihovih nastupa osjete. Da „Ko pjeva zlo ne misli“ oni to i dokazuju, a mi im možemo samo još poželjeti da nastave ploviti u ljepoti pjesme koju pružaju i da što više osoba osjeti ono što njihove sposobnosti i pružaju.

Poslušajte cover pjesme pjevačkog para ove grupe.

Pratite nas:
Elvira Rahić pala n
Toniju Cetinskom pri