PočetnaAktuelnoOvo je sin Mustafe Nadarevića: Ime dobio po prijatelju iz Bosanskog Novog

Ovo je sin Mustafe Nadarevića: Ime dobio po prijatelju iz Bosanskog Novog

Mustafa Nadarević bio je bh. glumac i umjetnik, koji je preminuo prošle godine, u 77. godini života. Mustafa Nadarević dugo se borio sa opakom bolešću.
Glumac koji je prepoznatljiv po mnogim ulogama, a posebno po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, rijetko kada je govorio o svojoj porodici i privatnom životu.


Kako je poznato, ovaj glumac je imao dva braka, a iz njih ima troje djece: dvije kćerke i sina.
Prva supruga Jasna, rodila mu je kćerku Nađu, a nakon razvoda obje su otišle u SAD. U drugi brak Nadarević je stupio sa Snježanom Nožić sa kojom je dobio sina i kćerku.
Najmlađa kćerka Nana je najzastupljenija među medijima, dok se sin Aša rijetko kada spominje.
Mustafa Nadarević jednom prilikom je objasnio zašto je svojoj djeci dao tako neobična imena.


-Budući da je moja najstarija kćerka Nađa moju mamu, a svoju baku, zvala nana, moja je druga kći dobila to ime. A pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, veoma plemenitom dječaku. Kada sam nekako došao do njegova telefona i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša je nadimak – kazao je Nadarević.
O Aši se malo šta zna. Ono što je poznato jeste da jeAša muškarac markantnog izgleda, da živi u Zagrebu te da je uspješan sportaš. Aša se već duži niz godina bavi brazilskom jiujitsom.

Pratite nas:
Merima, Rokvić i Ma
Ana Bekuta slomljena