PočetnaAktuelnoOvo je talentirani sestrić Tošeta Proeskog kojem prognoziraju veliku karijeru

Ovo je talentirani sestrić Tošeta Proeskog kojem prognoziraju veliku karijeru

Toše Proeski tragično je izgubio život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Hrvatskoj.

Vijesti o njegovoj pogibiji potresle su cijeli Balkan, a mnogi ni danas, 15 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom. Toše je iza sebe ostavio veliki broj hitova, ali i neutješnu porodicu.

O dubokom tragu koji je Toše Proeski ostavio na sceni svjedoči i to što nijedno muzičko takmičenje ne prođe bez hitova koje je snimio, a mnogi mladi pjevači koji tek krče estradni put trude se da kopiraju njegov način pjevanja.

Njegovim, muzičkim stopama krenuo je i sestrić Kristijan Ristevksi, koji danas ima 25 godina. Javnost je za Kristijana prvi put čula kada je, kao dječak, zajedno s Tošetom otpjevao pesmu „My little one“, a spot koji je snimljen godinu dana poslije Tošetove pogibije sačinjen je od fotografija iz porodičnog albuma. Danas bi pjevač bio ponosan na njega, a naročito zato što je krenuo njegovim stopama.

Kristijan živi u Skoplju, a studirao je fakultet za audiovizuelne umjetnosti. Prije nekoliko godine ukazala mu se prilika da sarađuje sa britanskim producentom i Tošetovim saradnikom Andy Wrightom, zbog čega je neko vrijeme proveo u Londonu.

Na svojim profilima na društvenim mrežama Kristijan ima i nekoliko fotografija sa Tošetom, a svake godine na dan njegovog rođenja kao i na godišnjicu od smrti pjevača on stavi neku njihovu zajedničku sliku.

-Toše i Kristijan bili su mnogo vezani. On mu je usadio ljubav prema muzici, učio ga je da svira i pjeva. Ipak, nikada nije želio da sestrića eksponira u javnosti. Sjećam se kada je snimao spot za pesmu „Za ovoj svet“, namijenjenu „Unicefu“, u kome se pojavljuju mnoga djeca- rekla je njegova majka.

-Kristijan je mnogo talentovan. Doći će vrijeme kad će se predstaviti javnosti. Za sada ga želim držati po strani, teško je biti dio estrade. Moji sinovi Kristijan i Nikola bili su u šoku kad je poginuo, nisu mogli da prihvate da ga više nema.

Pratite nas:
Adnan i Dino ‘pri
Inas najavljuje 'lud