PočetnaAktuelnoOvo su svi detalji hapšenja brata Seke Aleksić

Ovo su svi detalji hapšenja brata Seke Aleksić

Brat pjevačice Seke Aleksić Nedžad Ramić (42) uhapšen je zbog sumnje da je reketirao vlasnika poslastičarnice u Staroj Pazovi.

Kako “Kurir” prenosi, Ramić je duže vrijeme uznemiravao lokalnog ugostitelja, kojem je upadao u radnju, zahtijevajući da mu isplati 2.000 eura.

– Prije izvjesnog vremena Ramić se okomio na poslastičara. Došao je u njegov lokal i iz čista mira tražio mu hiljade eura. Pošto čovjek nije znao o čemu je riječ i zbog čega mora isplatiti tu sumu, rekao mu je da ode. Međutim, brat pjevačice je i narednih dana nastavio dolaziti i pritiskati gazdu. Postajao je sve bahatiji i grublji, a naposljetku je počeo i prijetiti ljudima iz kriminogene sredine – otkrio je izvor za “Kurir”.

Prema njegovim riječima, Nedžad se pozivao na poznanstvo s pripadnicima ozloglašenog ”zemunskog klana”.

– Posljednji put je upao u poslastičarnicu i rekao vlasniku: “Dat ćeš mi pare ili ću ti smjestiti ‘zemunce’.” Žrtva je te prijetnje ozbiljno shvatila – kazao je izvor za “Kurir”.

Kako dodaje, vlasnik poslastičarnice bio je odlučan u tome da reketašu neće dati novac, pa se za pomoć obratio policiji.

– Otišao je u stanicu i sve ispričao. Zatim je, po savjetu policije, rekao Ramiću da će mu novac isplatiti na rate i zakazao mu sastanak kako bi mu isplatio prvu ratu od 500 eura. Inspektori su obilježili tu novčanicu i, nakon što mu je žrtva predala novac, policajci su presreli Nedžada i stavili mu lisice, a kod njega je nađeno tih 500 eura – kazao je izvor “Kurira”.

Mještani Stare Pazove ispričali su da je Nedžad Ramić poznat kao osoba koja voli da se ponaša bahato i da kod drugih izaziva strah.

– Ramić nema kriminalni dosje, ali kruže priče da vlasnik poslastičarnice nije jedini kome je prijetio i iznuđivao novac. Za njega mnogi nemaju riječi hvale – kaže jedan mještanin.

Inače, Nedžad Ramić je brat pjevačice Seke Aleksić po majci. Njegovo ime u javnosti se čulo 2014. godine, kada je Zulfo Ramić, rođak Seke Aleksić, ispričao da je uplašen za život “pošto mu Sekin brat po majci prijeti da će ga prebiti i da će mu zapaliti auto”.

Podijeli

Pratite nas:
Festival „Ilidža
Daris je njegova sli
})(jQuery)