PočetnaAktuelnoOvu ženu je volio najviše: Svi detalji ljubavne priče Šabana i Goce Šaulić

Ovu ženu je volio najviše: Svi detalji ljubavne priče Šabana i Goce Šaulić

Danas je u 67. godini u tragičnoj saobraćnoj nesreći u Njemačkoj poginuo čuveni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić. Čovjek, uz čije smo pjesme voljeli, slavili, plakali i tugovali, ostavio je iza sebe veliku porodicu sa kojom je decenijama dijelio svoje uspone i padove na čelu sa obožavanom suprugom Gocom.

Gordana Šaulić (61) je žena koja je obilježila život kralja narodne muzike, unosivši u njega prije svega ljubav, ali i mir i stabilnost kada je to trebalo, a upravo je ona održala porodicu Šaulić na okupu tokom svih ovih dugih godina, piše Blic.

Goca i Šaban dijelili su život više od četiri decenije, od njenog ranog djevojaštva, a on je mnogo puta istakao da bez nje ništa ne bi bilo isto i da joj duguje ogromnu zahvalnost za postignuća u životu.

Zanimljivo je da su ovu lijepu damu mediji predstavljali kao “začetnika” odnosa sa javnošću – modernu i kulturnu ženu koja se trudila da Šabanovo predstavljanje u emisijima i intervjuima uvijek protekne u najboljem redu, a to je zauvijek ostalo tako – bila je njegov vjerni saputnik u ljubavi, ali i poslu s obzirom da je upravo ona vršila dužnost njegovog menadžera.

Svoju ljubav prema ovoj Beograđanki on je opjevao i u pjesmama, a album “Kafanska noć” posvetio je njoj, kao i čuvenu pjesmu “Gordana”. “Uvijek te nosim u srcu svom, ja čuvam tebe i topli dom”, pjevao je Šaban u toj čuvenoj ljubavnoj pjesmi, a upravo je to i živio na javi.Par se jednom umalo i razveo, premda u prvim godinama braka, a kralj folka je u nekoliko navrata prepričavao ovaj događaj na šaljiv i duhovit način.

– Ja sam mnogo volio kafanu. Po tri dana sam znao da sa društvom budem tamo bez prestanka. Gordana je to trpila, ali je jednog dana odlučila da se razvede. Došao sam kući pijan i ona mi je dala papir za razvod. Iz bijesa sam ga potpisao, a zapravo nisam ni znao u tom trenutku šta sam zaista uradio – rekao je svojevremeno Šaban.Ipak, čak i tada, Šaulići su izdržili razdvojeni manje od 20 dana, a vremenom su naučili da tolerišu i razumiju nedostatke i mane jedno drugog i funkcionišu u skladu koji je potrajao do posljednjeg trenutka, uprkos povremenim trzavicama i spekulacijama o neslaganju.

Prije samo nekoliko mjeseci, legenda folk muzike i javno se zahvalio svojoj supruzi na svim lijepim trenucima u životu, čestitavši joj pritom 43. godišnjicu braka koju su proslavili u Briselu sa unukom Lukom koji tamo igra fudbal.

– Prošle su 43 godine otkako moju supruga Goca i ja dijelimo dobro i zlo, i jedno drugom smo najveća životna podrška… Hvala Gordani za sve lijepe dane i godine, a hvala i mom unuku Luki, njegovom drugu i saigraču Ivanu, kao i našem kumu Bobiju sa kojima smo proslavili ovaj lijep datum – napisao je Šaban na svom Instagram profilu.

Šaban je otišao na onaj svijet voljen od strane Goce, ali i njihove djece Sanele, Ilde i Mihajla, kao i unučića, a prije samo nekoliko mjeseci supruzi je ostvario najveću želju, potrudivši se da je učini najsrećnijom ženom, kako je to često i umio.

– Gocina želja je bila već godinama da održim veliki koncert u “Areni”, i na kraju sam odlučio baš da je za jubilarni 60. rođendan obradujem. Ja ove godine svakako ulazim u godinu proslave pola vijeka rada, tako da se sve poklopilo. Jedva čekam da zapjevam publici koja me već godinama svaki put pita kada ću održati veliki beogradski koncert i evo došlo je i vrijeme za to. Tog 6. oktobra u Areni biće i svojevrsna kruna moje karijere  – rekao je Šaban neposredno pred veliki koncert u oktobru prošle godine.

– Ti si još mlada, ja sam još mlad, tri mala sunca griju nas sad, čuvaj ih nježno i čekaj me, zapamti uvijek da volim te – tako je pjevao Šaban Gordani prije 34 godine, a čak ni sada, kada ga više nema, ove riječi ostaju na snazi, da tješe i griju.

Pratite nas:
Tea Tairović u šok
Oni su posljednji vi