PočetnaAktuelnoPamtite ga po ulozi u ‘Boljem životu’: Marko Nikolić se ženio tri puta, imao troje dece, a ovako je osvajao ženska srca

Pamtite ga po ulozi u ‘Boljem životu’: Marko Nikolić se ženio tri puta, imao troje dece, a ovako je osvajao ženska srca

Marko Nikolić koji je preminuo u 73. godini imao je tri velike priče, krunisane brakom, koje su mu donijele troje djece.

Tri braka? Možda ćete reći da je glumac bio veliki zavodnik. Dotakao se jednom prilikom te teme, pa je istakao da to ne može objektivno da procjeni, da je za njegovu npopularnost kod žena sigurno bila zaslužna njegova javna profesija, ali je otkrio i najveći svoj “zavodnički trik”.

-Na primer, zamišljen si i gledaš u jednu tačku, a one se pitaju šta li ga muči, mora da je sav ispunjen duhovnostima kad je tako dubok i umije da pati. Bile su to neke folirancije, a sad je ostalo da se divim ženskoj ljepoti i da ne žalim za svojom mladošću.

I patio je. Bile su to teške ljubavne muke.

-Kad je riječ o duhovnosti i pravoj, iskrenoj ljubavi, nisam birao. Nije bilo bitno da li je poznata ili nepoznata ličnost, da li je umjetnica ili sportistkinja, da li je visoka, niska, mršava, debela. Kad mi se nešto svidi u njoj, moglo je njih petsto da mi skrene pažnju kako nisam normalan, ne bi vrijedilo, jer ja sam sebi našao nešto što mi je interesantno. Ne znam da li na žalost ili na sreću, ali tri puta sam se ženio i imam troje divne djece iz ta tri braka. Ne mogu da kažem kako mi je žao što nisam imao deset žena i desetoro dece, bilo bi previše. Mada, ponekad kad moji nasljednici imaju probleme, dođe mi da glasno pitam ko kaže da su djeca radost i zašto se radujemo kad ih dobijemo! Cijelog života samo brineš, jer i kad su djeca dobra, briga je valjda roditelju usađena. A djeca to shvate tek kad i sami postanu roditelji.

Naravno, uz veliku ljubav često ide i velika patnja, pa tako ni Nikolić nije ostao imun na to. Ali nije se stidio da prizna kada mu je teško.

-Rasturao sam se od patnje. Bilo nas je trojica glumaca u Narodnom pozorištu koji smo dosta pili. Onaj prvi kaže da pije od radosti, ja kažem da pijem od žalosti jer sam stalno patio, a taj treći kaže da pije od ujutro – ispričao je glumac anegdotu.

Među njegovom djecom je i glumica Mina Nikolić koju smo gledali u “Urgentnom centru”. Kada se prije nekoliko godina saznalo da je ona nasljednica barda našeg glumišta, Giga Moravac, kako su Marka Nikolića zvali po njegovoj ulozi u “Boljem životu”, nije se ustručavao da kaže sljedeće:

-Kad sam vidio da djeca mojih kolega Tanje i Miše igraju njih kad su bili mladi, pomislio sam da bi i moja kćerka kao student glume mogla da se uključi. Međutim, ja igram dedu Dušana koji nema djece i bilo mi je krivo zbog toga. I kad se film uveliko snimao, pitao sam reditelja ko igra medicinsku sestru, a on će meni: “Ma, naći ćemo”. Tada sam mu rekao: “Ma nemoj da tražiš, imam kćerku koja je student treće godine glume.” Želio sam da vidi kako izgleda pravi film, a ne samo oni njeni studentski koje je snimala. Igrala je u “Urgentnom centru”, ali toliko da je baba nije ni vidjela jer se u tom trenu zakašljala ili brisala naočari. Želio sam da radi sa glumcima o kojima je maštala…

To sam inicirao, ali niko se nije bunio, a i zašto bi kad je normalno da otac glumac podrži kćerku glumicu. Pa i svaki hirurg bi svom sinu hirurgu dao da operiše”, bio je iskren i realan kao i uvijek, i u ulogama i i u životu.

Mina je objavila vijest o očevoj smrti na svom Facebook profilu. Ne tako davno Nikolić je umio da kaže:

-Kad bih počeo da razmišljam, sve bi se, što kaže moj omiljeni Oliver Dragojević, svelo na to da kad skupiš šta je bilo, cijeli život u jednu pjesmu stane. E meni se sada tako čini. Za čim da žalim? Više bih proveo vremena nabrajajući za čim da žalim nego što sam uopšte proveo života, jer sam izuzetno ljubopitljiv i zainteresovan za sve živo na svijetu.

Glumac se borio sa opakom bolešću, u toj borbi dosta mu je pomagao pas Nidža. Negdje ne pola puta te borbe, kada se bolest povukla, rekao je:

-Ne mogu da kažem kako mi je ovo drugi život. Lijepo je što sam to odložio, a svjestan sam da je ovo samo odlaganje. Kad ispred nekog ukoči automobil na pet centimetara, to je samo odlaganje do biološke smrti.

 

Pratite nas:
Neno Murić osvaja r
Sjećate li se bivš