PočetnaAktuelnoPjesma Damira Šabića Fazle postala himna svih Podrinjaca: „Rođen pored Drine“ na početku i kraju svakog nastupa

Pjesma Damira Šabića Fazle postala himna svih Podrinjaca: „Rođen pored Drine“ na početku i kraju svakog nastupa

Dok su mnogi pjevači tokom svjetske pandemije odustajali od snimanja novih pjesama, što zbog nedostatka novca, što iz straha da uloženi novac neće moći da vrata jer nema nastupa, Damir Šabić Fazla, Bosanac sa adresom stanovanja u Austriji i iskreni prijatelj sa legendarnim Kemalom Malovčićem, snimao je i objavljivao nove pjesme.

Ipak, jedna njegova pjesma koju je snimio prije pet godina postala je himna Podrinja, a kako nam Fazla reče sa tom pjesmom „Rođen pored Drine“ započinje i završava svaki njegov nastup.

-Ta pjesma je za veoma kratko vrijeme ušla u srce mnogih Podrinjaca, a iskreno govoreći ta pjesma mi je na nastupima donijela i najviše novca. Sada vidim da mnogi poslije mene pokušavaju da snime pjesme o Podrinju,ali Podrinje je već dobilo svoju himnu,a kroz ovu moju pjesmu. Mnogi su poslije Enesa Begovića snimali pjesme o Bosni i Bosancu, ali samo je jedan „Bosanac“ Enesa Begovića. Ili Halidova pjesma o „Sarajevu“ koja je postala himna tog grada. Svaki kasniji pokušaj bilo kojeg pjevača bio je uzaludan – rekao nam je Fazla.

Jedno je sigurno, da svi oni koji se požele svog rodnog grada, mjesta, sokaka ili ulice, a koji su iz Podrinja, nostalgiju u dalekom svijetu „ubijaju“ Fazlinom pjesmom „Rođen pored Drine“.

Bato Šišić

Please follow and like us:
Pratite nas:
Sadik Hasanović odg
Ilda, kćerka Šaban