PočetnaDijasporaPjesma Dine Šoše koju morate preslušati: Novi singl „Vrati nama nas“ posvećen prekinutom prijateljstvu

Pjesma Dine Šoše koju morate preslušati: Novi singl „Vrati nama nas“ posvećen prekinutom prijateljstvu

Sve popularniji mostarski kantatutor Dino Šoše objavio je novi singl sa svog albuma Anhedonija, naziva „Vrati nama nas“. Novi singl za ovog talentiranog muzičara nosi i posebnu simboliku. Naime, Dino je pjesmu posvetio svom prerano preminulom prijatelju i muzičaru Mersedu Kolugliji.

-Pjesma „Vrati nama nas“ svoju je priču,  na moju veliku žalost,  dobila tek nakon njenog nastanka. Naime, ja sam za vrijeme snimanja ovog albuma svoje prve demo snimke, a i neke gotove pjesme dijelio s dvojicom dobrih prijatelja. Jedan od njih je Mesko, koji je, nažalost, u 38 godini života preminuo i to samo nekoliko dana nakon što sam završio  album – kaže Dino, prisjećajući se trenutka kada je Mesku prvi put poslao snimak pjesme.

-Dobro se sjećam, nakon što sam mu prvi put poslao snimak upravo ove pjesme, uzvratio je sa nekoliko komplimenata kazavši kako je ovo odlična pjesma, koja će se, vjerovatno slušati po našim prostorima. Ja sam nakon njegove smrti, a slušajući ovu pjesmu, u njoj odjednom prepoznao strašnu tragediju koja nas je zadesila i taj nezamislivo ogroman gubitak, tako da se samo po sebi nametnulo da ovo bude njegova pjesma i da ostane uspomena na mog druga.

Inače, Mesko je bio sjajan čovjek, ali i izuzetan muzičar. A ovo je prilika da se od njega oprostim onako kako smo se i sreli, muzikom“ – iskreno će Dino.

Podsjećanja radi, Dino je u proljeće 2015. godine počeo s radom na svom prvom albumu „Anhedonija“, na kojem se nalazi 14 pjesama, a za sve je napisao muziku i tekst. Njegov prvijenac šarena je priča protkana pop, rock i jazz tonovima, koja je, kako autor kaže, obojena autobiografskim momentima i rezultat višedecenijskog osjećanja muzike.

A da je riječ o itekako kvalitetnom i nesvakidašnjem muzičkom uratku svjedoče i pohvalne kritike velikih muzičkih zvijezda kao što su Dino Merlin i Maya Sarr.

Podijeli

Pratite nas:
Misterija koja traje
Fudbalski klub 'Sara
Ocjena Članka: