PočetnaAktuelnoPjevačica godine bivše Juge: Trudna se udala i ubrzo razvela, kćerku je sama odgajala, ali je na jednu stvar bila primorana

Pjevačica godine bivše Juge: Trudna se udala i ubrzo razvela, kćerku je sama odgajala, ali je na jednu stvar bila primorana

Dama raskošnog glasa jedan od najljepših vokala bivše Jugoaslavije Meri Cetinić, pjevačica je dalmatinskih šansona. Njena pjesma “Potraži me u predgrađu”, postala je jedna od najpopularnih evergrinova.

Meri je učestovala na velikom broju festivala, sa kojih se vraćala sa nagradama, a 1981. i 1982. proglašena je za pjevačicom godine u bivšoj Jugoslaviji, prenosi Blic.

Bila je kratko u braku u kojem je dobila nasljednicu Ivanu, ali samohrana je majka od Ivanine druge godine. Ivana Burić je naslijedila mamin talenat, a prijeti da zaseni majku svojim raskalašnim glasom. Inače, Meri i Ivana danas nastupaju zajedno, a snimile su i zajednički album.

Cetinić u medijima otvoreno govori o braku za koji kaže da nije bio za nju. U više navrata je rekla i da je jako zadovoljna što je uprkos brojnim obavezama sa kćerkom uspjela da ostvari posebnu vezu i nastojala da joj nadomjesti oca za kojeg tvrdi da uz Ivanu nije bio ni na koji način.

– Kratko je trajao moj brak, u koji sam ušla trudna s 23 godine, jer sam mislila da to tako treba da ide, onako starinski. Našu kćerku sam podigla sama – rekla je Meri svojevremeno.

Kao najveću podršku ističe svoje roditelje koji su nakon što je Ivana krenula u školu brinuli o njoj. Prije toga Meri je morala da je vodi sa sobom na turneje koje su, kako kaže, bile zamorne za Ivanu, ali ona to nikada to nije pokazala kako bi mogla da bude sa majkom.

Pratite nas:
Ko bi rekao da je mi
Djevojke „poludjel