PočetnaAktuelnoPjevačica ne krije da se sa teškom bolešću bori već 10 godina: Obratite pažnju na simptome o kojima priča

Pjevačica ne krije da se sa teškom bolešću bori već 10 godina: Obratite pažnju na simptome o kojima priča

Hrvatska pjevačica Jelena Rozga prvi put za medije ispričala je o zdravstvenim problemima koji su počeli za startom solo karijere.

Pjevačica se stalno budila umorna i gubila je na težini. Nije bila sigurna šta je posljedica njenog lošeg zdravstvenog stanja, pa je nakon posjete ljekaru dijagnostikovan problem sa štitnom žlijezdom.

– Već deset godina imam problem sa štitnom i moja redovna terapija podrazumijeva Entyrox (tablete za liječenje bolesti poremećaja rada štitne žlijezde). Trenutno sam na dozi od 88 mg. Tako svako moje jutro počinje. Budim se i popijem svoju tabletu. To je postao dio mog života. Jako se dobro nosim sa svojom bolešću.

Ima dana kad sam dobro, a ima i dana kad me štitna žlijezda toliko muči da ne mogu da funkcionišem u poslu ili imam problema sa tenom, ali sve u svemu – ne dam se. Pokušavam da ne mislim na zdravstveni problem, idem na kontrole kod ljekara na svaka tri mjeseca i idem dalje – rekla je Jelena Rozga, prenosi Tportal.

Savjet ljekara je da se pacijenti jave ako osjećaju intezivan umor nakon buđenja, čestu pospanost, problem sa zatvorom, opadanje kose, suha koža, iznenadni porast kilaže ili pad, lupanje srce, pomućen um, visok krvni pritisak, bol u vratu ili grlu.

 

 

Pratite nas:
Ispovijest žene koj
Dok je Hanka pjevala