PočetnaAktuelnoPjevam, a srce mi krvari: Jana se još nije oporavila od porodične tragedije! Pročitajte čime se bavi i šta planira njena kćerka Kristina

Pjevam, a srce mi krvari: Jana se još nije oporavila od porodične tragedije! Pročitajte čime se bavi i šta planira njena kćerka Kristina

Nakon porodične tragedije popularna regionalna pjevačica Jana Todorović je na nastup došla direktno iz Viteza gdje je noć prije gostovala, a u njenoj  pratnji bila je i njena kćerka Kristina koja je preslikana mama.

Na Jani se nije vidio umor, ali jeste tuga zbog prerane smrti njenog sestrića.

-Opravila se nisam, i ko zna da li ću ikada i moći. Izgubila sam roditelje i bio je to strašan gubitak za mene i moju sestru, ali kada mi je sestrić umro od korone, to je bio strahovit šok za sve nas. Ja sam baš tada i u to vrijeme bila na turneji po Americi i vijest me zatekla između dva nastupa,a kada sam izašla iz aviona. Onda je uslijedilo jedno užasno vrijeme za mene. Daleko, bila sam jako daleko od njih, moj Ivan je tražio avionske karte kako što prije da se vratim. U međuvremenu sam bila i prehlađena, za svaki novi let trebao mi je PCR test,pa sam i tu imala strah da ne budem pozitivna i da moram u karantenu. Ono što mi je dalo snage da sve izdržim je to što smo svi bili na neki način jako povezani, svi smo bili u istoj kući,a tako ćemo i da ostanemo. Povezuje nas ista bol,a petogodišnja kćerkica od mog pokojnog sestrića daje nam snagu da nastavimo dalje. Mojoj sestri sam velika podrška, a i ona meni – rekla nam je Jana na početku.

Na pitanje da li joj je bilo teško da se vrati pjesmi, Jana je odgovorila?

-Da, bilo je jako teško,ali imala sam podršku porodice. Prvi nastup mi je bio najteži. Ja sam inače po prirodi vesela osoba,na nastupima dajem sve od sebe. Pjevam,a srce mi krvari. Prije svega ovoga, prije njegove smrti svi smo nekako bili opterećeni nastupima, odlaskom na same, pa daj nabavi ono, nabavi ono,a sada, vjerujte mi da mi je sada sasvim svejedno da li će mi na nastupu biti 50, 100 ili 500 ljudi. Raditi se mora, život ide dalje,ali više materijalnim uopšte opterećena nisam, samo se dragom Bogu molim za zdravlje moje porodice i svoje. To je jedino što nam svima treba.

Prije korone otvorili ste restoran u Beogradu. Šta je sada sa njim?

-Kao i sa većinom restorana što je bilo, sve je bilo stalo. A, bilo je tako lijepo krenulo, na dobroj je lokaciji, posjeta je bila odlična, a imali smo i odličnu kuhinju. Taj restoran bio je moja oaza, tu smo se moj suprug Ivan i ja sastajali sa  poslovnim partnerima, prijateljima, saradnicima. Moj Ivan je sve to vodio,a nadam se da ćemo uskoro pokrenuti opet sve to, pa nastaviti tamo gdje smo stali. Ali, ponavljam opet, zdravlje je ispred svega.

U Janinoj pratnji bila je i njena petnaestogodišnja kćerka Kristina koja je slika i prilika njenih roditelja.

-Sva ova bol za izgubljenim sestrićem nas je sve više i više povezala. U svakom momentu želim da je moja Kristina pored mene,da mi je na oku. Jednostavno ne mogu da je se nagledam, u svakom momentu mi nedostaje njena  blizina. Kada nema obaveza , škole uvijek je vodim sa sobom,pa onda ona mamu frizira, šminka, jednostavno sređuje za nastupe. Jako sam ponosna na nju, što je ostala prizemna, što zna šta su prioriteti u životu, što razmišlja kao jedna ozbiljna osoba. Jednostavno što zna šta hoće i nikada,ama baš nikada nije iznevjerila Ivana i mene,a ni mi nju. Njena želja je da bude kozmetičarka, jako dobro joj to ide i u svakoj njenoj želji imat će našu podršku.

Upitali smo i Kristinu da li je ikada pomislila da bude pjevačica kao i mama?

-Poželjela jesam, ali nemam talenat kao moja mama. Svirala sam jedno vrijeme gitaru, tražila sam sebe i onda sam shvatila da mi je kozmetika,a posebno njega lica jako , jako zanimljivo. Upisat ću se u Medicinsku školu za kozmetičare jer želim da sve profesionalno radim, odnosno da profesionalno pristupim tom poslu.

Na pitanje da li koristi maminu popularnost Kristina je izjavila?

-Maminu popularnost sam tek spoznala kada sam počela da objavljujem slike i videa na društvenim mrežama i kada sam par puta mamu šminkala. Odjednom sam počela da dobijama masu pratilaca, a danas ih imam preko 100 hiljada. Inače, sve želim da postignem sama?

Da li je Jana kao roditelj stroga , Kristina je iskreno odgovorila:

-Stroga nije, ali je realna. Nekada me nerviralo što mi nije dozvoljavala da izlazim kasno sa društvom ili mi nije dozvoljavala da odlazim na neka mjesta u Beogradu,ali sada sam joj zbog toga veoma, veoma zahvalna, jer sam shvatila koliko je loše društvo, noćni život opasan po mlade i životom neiskusne osobe. Zbog toga je još više volim,a svakom bi poželjela mamu, kao što je moja.

Jana nam se pohvalila kako je Kristina dobila ponudu od jedne američke firme da za nju promoviše sočiva za Srbiju.

-Moj ponos je to, džaba sve pjesme, svi hitovi, moj najveći uspjeh je moja Kristina i skladan braka sa Ivanom – rekla nam je Jana.

Bato Šišić.

 

Pratite nas:
Maja Berović za sin
Sandru Afriku pratil