PočetnaMuzikaPobjednik ZMBT Memnun Muzaferija: Mi iz Mulića imamo neku čudnu vodu koja nam daje talenat

Pobjednik ZMBT Memnun Muzaferija: Mi iz Mulića imamo neku čudnu vodu koja nam daje talenat

Dvadesetdvogodišnji Visočanin Memnun Muzaferija pobjednik je devete sezone popularnog muzičkog showa “Zvijezda možeš biti ti”. Ovaj odlični pjevač sve vrijeme ovog muzičkog takmičenja bio je jedan od glavnih favorita i na kraju mu je zasluženo pripalo i prvo mjesto.

Prvi veliki koncert Memnun je imao u KSC “Mladost” u rodnom Visokom, gdje je nekoliko hiljada posjetilaca uživalo na nastupu koji je trajao skoro dva i po sata.

Memnun je svoje muzičko veče otvorio pjesmom “Čaršija” koju originalno izvodi Al'Dino, a koja u sebi sadrži stihove “Lijepo je doć’ u svoju čaršiju, k'o pobjednik se vratiti”.

– Ovo je zaista nešto što nisam mogao ni sanjati. Dragi Bog je posložio stvari kako nisam očekivao ni u najboljem slučaju. Trudim se sada da pratim taj tempo. Treba se nositi sa ovim na najbolji mogući način. Čast i zadovoljstvo mi je bilo nastupiti u mom gradu i vidjeti pune tribine dvorane “Mladost”. Vidjeti drage ljude koji su učestvovali ili na bilo koji način doprinijeli mojoj pobjedi. Emocije su radile. Hvala mojim specijalnim gostima Milenku Karoviću i Arminu Šakoviću, ta načelenici Amri Babić. Nadam se da sam na pravi način odgovorio svima za prelijepu noć – kaže na početku razgovora za Faktor Memnun Muzaferija.

Prije učešća u showu “Zvijezda možeš biti ti” ovaj rođeni Visočanim je bio dio još jednog projekta Hayat TV.

– U 2015. godini sam bio učesnik showa “Dio tima”. Ipak, ZMBT je moja velika prekretnica u životu. Zahvalan sam Hayatu što su mi pomogli da se izgradim kao ličnost, ali i kao pjevač- nastavlja Muzaferija.

Memnuna uskoro očekuje ulazak u studio i snimanje prvih pjesama.

– Razgovarao sam na tu temu sa Arminom Šakovićem. Neka se sve prvo malo slegne. Ubrzo me očekuje snimanje dueta sa jednom poznatom ličnošću, a poslije ću naći i jednu lijepu pjesmu samo za sebe – otkriva Muzaferija.

Talentovani pjevač posljednje četiri godine bavi se muzikom, a velike zasluge za to pripadaju njegovoj djevojci Nejli Keškić.

– Prekretnica sa muzikom desila se zbog moje djevojke Nejle Keškić, koja studira na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Uz muziku volim i nogomet, koji sam trenirao 7-8 godina i on mi je pomogao da održim zdravo tijelo i zdrav duh i da imam idealnu liniju – kaže Memnun kojem su uzori u muzici Zdravko Čolić i Hari Varešanović.

Porodica Muzaferija u našoj zemlji poznata je po odličnim umjetnicima, glumcima i pjevačima. Legendarni Zaim Muzaferija napravio je impresivnu glumačku karijeru, a više od deset godina na bh. muzičkoj sceni sa dosta uspjeha djeluje Armin Muzaferija.

– Mi iz Mulića imamo neku čudnu vodu, koja nam daje taj neki talenat, da li za glumu, pjevanje, sviranje… To je neka umjetnička voda. Želim da spomenem našeg komšiju Enesa Begovića i njegovog bratića Amira, rahmetli Omera Pobrića… O Zaimu Muzaferiji, koji mi je dalji rođak, sve je davno rečeno. On je ponos i dika ne samo Mulića i Visokog, nego cijele Bosne i Hercegovine – ističe na kraju mladi pjevač.

Pratite nas:
Saradnica razotkrila
Sabo Rastoder, pjeva