PočetnaMuzikaPoslušajte jako emotivnu pjesmu „Majko“: Franjo Franjić završio album sa devet novih pjesama

Poslušajte jako emotivnu pjesmu „Majko“: Franjo Franjić završio album sa devet novih pjesama

Dugo očekivani album Franje Franjića konačno je završen u studiju „Hazard“ u Bugojnu. Ovaj pjevač, sa adresom u Zagrebu, povjerenje kada su nove pjesme i produkcija u pitanju, ukazao je svom dugogodišnjem prijatelju i saradniku Mirzi Hadžiahmetoviću inače vlasniku spomenutog studija.

Hadžiahmetović potpisuje aranžmane za devet novih Franjinih pjesama. Neke od njih autorski potpisuje sam pjevač, ali i  Muharem Haro Hamzakadić koji stoji iza numere „Kćeri moja“, Geronimo koji je autor numere „Dobro došli“.

-Na novom albumu radili smo skoro godinu dana. Mislio sam da ćemo sve završiti prije, ali zbog drugih mojih poslovnih obaveza to nije bilo izvodljivo. Svakako nigdje nismo žurili. Željeli smo svi napraviti odličan album, sa devet fantastičnih pjesama. Vjerujem da će se i publici svidjeti posao koji smo obavili – Franjina su očekivanja.

Na Franjinom albumu naći će se ove pjesme: „Dobro došli“,  „Vina donesite“, „Ja ću opet sve po svome“, „Sviće zora rana“, „Dunja“, „Majko“, „Kćeri moja“, „Kume“ i „Bolom ovjerena“.

Franjo nam je otkrio da će uskoro biti završen i spot za pjesmu „Kćeri moja“ koja mu je posebno draga.

-Ono što me posebno čini sretnim jeste da čujem komentare publike. Vjerujem da će pjesme brzo doprijeti do njih i da će se slušati. Radio sam ih sa puno elana i ljubavi. Zahvalan sam porodici na podršci, mojim prijateljima i saradnicima – iskren je on.

Inače, osim što slobodno vrijeme voli provoditi uz mikrofon, Franjo je poznati tehnički savjetnik. Bavi se i prodajom, i posebno je priznat u građevinskoj kemiji. Već deset godina jako je uspješan sa firmom „Sopro Austria“ za što dobiva i posebna priznanja.

Dok se ne finalizira spot za novu pjesmu „Kćeri moja“, poslušajte jako emotivnu Franjinu numeru „Majko“.

 

Podijeli

Pratite nas:
Haki Šljivaru supru
Bihaćki muzičari u