PočetnaAktuelnoPostavljen prvi stub Trebevićke žičare

Postavljen prvi stub Trebevićke žičare

U bh. glavnom gradu proteklih dana vlada posebno raspoloženje. Ovog petka  postavljen je prvi stub Trebevićke žičare što posebno raduje sve Sarajlije, koji će konačno dobiti priliku da na jednu od najljepših okolnih planina odlaze žičarom, ali usput uživaju i u predivnom pogledu na grad

Autor: Redakcija

Radovi na postavljanju prvog stuba počeli su u ranim jutarnjim satima. Prvi stub postavljen je u sarajevskom naselju Hrid ( pored poznatog restorana “Park prinčeva”). Nova Trebevićka žičara bit će sagrađena od najsavremenijeg materijala i po najsavremenijoj tehnologiji za šta se pobrinula italijanska kompanija “Leitner”, najpoznatija svjetska kompanija za izgradnju žičara.

Prvi stub visok je 22 metra, a tokom narednih dana bit će postavljeno još devet stubova. Najviši stub bit će viši od 30 metara. Predviđeno je da radovi na žičari budu završeni do aprila, a početak rada žičare planiran je za 6. april, Dan Grada Sarajeva.

Gradonačelnik Abdulah Skaka u razgovoru s radnicima

 

Vjerujemo da će Trebevićka žičara uveliko doprinijeti tursitičkoj ponudi našeg glavnog grada, ali i Sarajlije podsjetiti na ljepša i bolja vremena, te vratiti nadu da takva vremena opet dolaze.

 

Pratite nas:
Nikola Đuričko usk
Nakon Pariza, Belma