PočetnaAktuelnoPotresna ispovijest Verice Šerifović nakon operacije raka dojke: Evo kroz kakav je pakao prošla

Potresna ispovijest Verice Šerifović nakon operacije raka dojke: Evo kroz kakav je pakao prošla

Verica Šerifović prošle godine hrabro se suočila s rakom dojke. Majka Marije Šerifović tokom ljeta je operirana na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu.

U razgovoru za Kurir jedna od najboljih folk pjevačica sada s osmijehom na licu poručuje da je sve uredu i da je najgore ostalo iza nje.

Međutim, priznaje da je njenoj kćerki Mariji saznanje da joj je majka bolesna veoma teško palo. Čak teže nego i samoj Verici.

– Na svu sreću, otkriveno je sve na vrijeme. U tom trenutku tumor je bio mali. Sada sam dobro, poslije operacije koju je uspješno obavio doktor Džodić i hvala mu na svemu, redovno idem na kontrole – kazala je na početku razgovora pjevačica. Ona otkriva da je najteži period bio od kada je saznala dijagnozu pa do operacije.

– Operacija je, srećom, brzo zakazana, pa je taj najveći stres brzo prošao. Želim svim ženama savjetovati da rade samopregled grudi jer sam ja upravo tako otkrila bolest na vrijeme. Tada nije ništa strašno – savjetuje Verica, od koje se u tim teškim trenucima nije odvajala kćerka. Moram priznati da je njoj moja bolest teže pala nego meni.

– Marija je bila sve vrijeme uz mene, trudila se da bude jaka. Moram priznati da je njoj moja bolest teže pala nego meni. To su mi govorili njeni prijatelji, da se preda mnom pravila jaka, a da joj je zapravo veoma teško palo – kazala je Verica.

Kada su majci pop zvijezde ljekari na redovnom pregledu otkrili maligne promjene, to je za evrovizijsku pobjednicu bio veliki šok.

– Jeste strašno kada saznate tako nešto. Mariji nije bilo svejedno. Ali, kažem vam, najvažnije je da je problem otkriven na vrijeme. Predahnule smo tek kada je sve prošlo – ističe Verica, koja je sada raspoložena i uveliko ide na nastupe.

– Dobro sam, zaista. Radim puno, ponašam se normalno, ali vodim računa o zdravlju – naglasila je kroz osmijeh.

 

Pratite nas:
Karleuša udarila na
Čuvala je tajnu pun