PočetnaAktuelnoPoznati estradni menadžer zna tajne mnogih estradnih umjetnika: Kako je prošao susret Bate Šišića sa Radom, Viki, Osmanom Džihom…

Poznati estradni menadžer zna tajne mnogih estradnih umjetnika: Kako je prošao susret Bate Šišića sa Radom, Viki, Osmanom Džihom…

Bato Šišić, poznati estrdani novinar iz Njemačke, godinama prati estradna dešavanja u cijelom regionu.

Osim po oštrini njegovog pera, oni koji žive i dijaspori poznaju ga i kao vrsnog voditelja brojnih kulturno-zabavnih manifestacija.

 

Bato će nam reći da sa svima ima jako dobru saradnju. Kada govori o menadžerima posebno ističe Hilmu Peljtu, jednog od najpoznatijih estradnih menadžera s kojim je dugogodišnji i prijatelj i poslovni saradnik.

-Hilmo je usitinu čovjek koji je mnogima pomogao na estradi. Cijeni to većina, ali ima i onih koji su bili više nego nepravedni prema njemu i koji su mu za svo dobro što je za njih uradio, učinili puno gore. Ali veličina čovjeka se ne mjeri po nekoj osveti, zar ne?! Tako razmišlja i Hilmo koji, a da je htio, mnogima je mogao „pokazati zube“ i smjestiti ih tamo gdje i pripadaju. Ali nije. Čak je i svjestan toga da ga je neko prevario, opet istima pomagao, angažirao ih na nastupima, pravio turneje. On tu pokazuje svoju veličinu i zato je čast sarađivati s njim – govori nam Šišić.

Ovih dana Bato boravi u BiH. Nema, veli, nigdje ljepše nego u Sarajevu, Hercegovini, Krajini…

Pratio je brojne muzičke manifestacije i velike koncerte koji se ovih dana dešavaju širom BiH. Na nekima od njih vidjeli smo ga u društvu lijepe rade manojlović, uvijek za šalu raspoloženog Kemala Malovčića, vrsnog haromonikaša Dragana Stojkovića Bosanca, mega zvijezde Viki Miljković, legendarnog Ferida Avdića, zanimljivog Muje Isanovića i mnogih drugih.

Bato se nasmijao kada smo ga pitali da li je tačno da je Rada napala na jednom nastupu ljuta jer joj je snimao koljena koja su u zavojima, a povrijedila ih je na jednom koncertu kada je pala s bine.

-Ma, nije to tako bilo. Šta briga Radu hoće li joj ko snimati koljena ili ne. To joj je ovo ljeto zaštitni znak (smijeh). Naprotiv… sve vrijeme smo se šalili na račun njenih koljena. Ona se našalila kada sam je fotografisao i rekla u smislu: „Nemoj da i ti sada padneš s bine i da imaš zavoje kao ja“. To je naravno bila šala, a neki su to na svoj način prokomentarisali. Rada je jedan veliki profesionalac i odlično zna koliko novinari trebaju pjevačima i obrnuto – govori nam Šišić.

Osvrnuo se i na saradnju sa Viki Miljković.

-Usitinu mislim da nema bolje pjevačice od nje, a uz nju i njenog supruga Tašketa koji je odličan muzičar i dobar prijatelj. Dva velika profesionalca koji savršeno dobro znaju svoj posao i jako su uspješni u tome – iskren je Šišić.

Pratite nas:
Čolina supruga poja
Evo zašto mnogi i d