PočetnaAktuelnoPrelijepa meksička humanitarka nova je Miss svijeta

Prelijepa meksička humanitarka nova je Miss svijeta

Vanessa Ponce de Leon iz Meksika jučer je u Kini okrunjena za novu Miss svijeta.

Prva pratilja joj je, u konkurenciji 118 djevojaka sa svih strana svijeta, Tajlanđanka Nicolene Pichapa Limsnukan, a laskavu titulu predala joj je Miss svijeta 2017. Manushi Chhillar iz Indije.

26-godišnja ljepotica, prva Meksikanka koja se okrunila tom titulom, diplomirala je na sveučilištu u Guanajunatou, a rappler.com piše kako je vlasnica diplome u ljudskim pravima. Osim toga, u upravnom je odboru rehabilitacijskog centra za djevojke, a bavi se i drugim humanitarnim radom.

Vanessa radi i u školi Nenemi, gdje pruža interkulturalnu edukaciju djeci iz autohtonih plemena.

– Ja sam žena koja uvijek traži svrhu – rekla je. “Vjerujem u ljubav, umjetnost i brigu za druge. Puno radim, ali i sanjarim, i uvijek pokušavam nasmijati ljude koje upoznajem. –

Nekoliko godina Vanessa je bila i model, no od te profesije odustala je prije dvije godine.

– To je puno drugačiji posao. Ja radim s ljudima s invaliditetom i djevojkama koje prolaze kroz rehabilitaciju i zaista uživam u tome. Svako bi trebao volontirati barem jednom u životu. Jako će se iznenaditi – kaže.

Prije četiri godine bila je meksički Next Top Model u petoj sezoni showa.

Rođena je 1992. u Guanajuatou, gdje je i odgojena.

Pitanje na koje je odgovarala tijekom natjecanja bilo je: “Kad postanem Miss svijeta, iskoristit ću svoju poziciju da pomognem ljudima. Kako biste vi iskoristili svoj utjecaj kao Miss svijeta da pomognete drugima?”.

– Dobra večer svima. Iskoristila bih svoju poziciju na isti način kao što radim već tri godine – bivajući primjerom. Svi možemo biti primjer dobroga u svijetu, svi se moramo brinuti, voljeti i biti ljubazni. Ne košta ništa. Pomaganje nije teško. Zaista trebamo promijeniti svijet. Samo moramo izaći. Uvijek postoji neko kome treba ono što vi imate za ponuditi – odgovorila je.

Pratite nas:
Upoznajte Enelu Pala
Amra Halebić nakon