PočetnaAktuelnoPremijerno poslušajte novu pjesmu Fuada Backovića Deena ‘Dao sam ti dušu’

Premijerno poslušajte novu pjesmu Fuada Backovića Deena ‘Dao sam ti dušu’

Na pomen njegovog imena niko ne ostaje ravnodušan. Njegov stil i način interpretacije učinio je našu muzičku scenu kvalitetnijom, drugačijom, modernijom i jedinstvenom u svakom smislu. On je Fuad Backović Deen i ovu godinu završava u velikom stilu, kako mu i dolikuje. Naime, nakon uspješnog singla objavljenog od strane izdavačke kuće “Tempo Digital” pod nazivom „Imena mi mog“, autora Almira Ajanovića, Deen premijerno publici predstavlja stari evergreen, na svoj, dobro prepoznatljiv način.

U pitanju je obrada i video spot za pjesmu „Dao sam ti dušu“ od Alena Slavice. Video spot je snimljen na nekoliko lokacija u Kaliforniji, zajedno sa manekenkom Emom Golijanin, zanosnom Bosankom sa uspješnom svjetskom karijerom.

– Volio sam tu pjesmu kao dječak i volim je i danas. Interpretacija Alena Slavice je učinila zaista posebnom i navela me da pokušam pjesmu donijeti na neki moj način. Pokojni Đorđe Novković je pisao sjajne pjesme i bio jedan od prvih koji je podržao moju karijeru još na samom početku, te sam poželio snimiti nešto iz njegovog sjajnog opusa. Veliko hvala Borisu Novkoviću koji mi je to i omogućio. Mahir Sarihodžić uradio je jedan vrlo lijep aranžman, te je pjesmu obukao u potpuno novo ruho. Iskreno se nadam da će se dopasti publici – izjavio je Deen. Dodao je da je ovo najava novog albuma i nastavak uspješne saradnje sa “Tempo Digital-om”, koji će na radost mnogobrojne publike biti objavljen uskoro.

Muzički kritičari su se složili s činjenicom da je pjesma „Dao sam ti dušu“ često obrađivana, ali da se u  Deenovoj obradi osjeti čista emocija, što će zasigurno publika prepoznati.

Pjesma je snimljena u studiju Mahira Sarihodžića Long Play, dok je pjesma dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta zahvaljujući „Tempo Digital“ putem web site-a.

Pratite nas:
Nezaboravno druženj