PočetnaAktuelnoPreminula je greškom ljekara: Ubili su majku popularne folk pjevačice!

Preminula je greškom ljekara: Ubili su majku popularne folk pjevačice!

Folk pjevačica Rada Manojlović prerano je ostala bez majke, a svoju tugu nikada nije skrivala, te je tako više puta i zaplakala pred televizijskim kamerama prisjećajući se majke koja je preminula od posljedica najteže bolesti.

Pjevačica je sa samo 19 godina ostala je bez majke, i priznaje da nikada nije mogla da se pomiri s tim da je žena koja joj je podarila život, svoj izgubila u 37. godini.

Za majku Mirjanu Manojlović je bila izuzetno vezana, a svi kažu ljepotu je naslijedila baš od nje.

Kako je Mirjana izgledala javnost je saznala kada je Rada objavila staru porodičnu fotografiju, kada je čitava porodica bila na okupu.

-Ona zaslužuje da znate kako je izgledala i koliko je bila lijepa – napisala je Rada tom prilikom.

Većina njih u komentarima osvrtala se na ljepotu kojom se Mirjana mogla dičiti, ali i na to da je Rada prirodnu ljepotu nasledila upravo od majke.

Pjevačica se prisjetila perioda kada ju je majka napustila ističući da je za nju to najteži period u životu.

-Porodica je za mene sve na ovom svijetu. Mnogo sam vezana za oca i sestru, i za njih bih sve učinila. Trenutak kada sam saznala da mama boluje od opake bolesti za mene je bio najteži u životu. Molila sam Boga da ozdravi, da joj da snage i vjerovala da će uspjeti da pobijedi rak, ali, nažalost, Bog je želio drugačije. Umrla je 2004. godine, a ja sam u posljednjim trenucima bila uz nju. Teško mi je o tome da pričam jer su to bolni trenuci, i te slike mi nikada neće izblijediti pred očima. Dan kada nas je mama napustila za mene je bio najgori u životu – rekla je pjevačica jednom prilikom.

Manojlovićeva je više isticala da je ogročena jer vjeruje da bi njena majka i danas bila živa da doktori nisu napravili veliki propust.

-Moja majka umrla je greškom ljekara. Imala je karciniom grlića materice, i to onaj tip koji je u preko 90 posto slučajeva izlječiv. Kada je imala 37 godina konzilijum ljekara je odlučio da neće da joj vade matericu i jajnike jer će možda željeti još da rađa. Liječili su je na druge načine. Ostavili tempiranu bombu u njoj, koja je kasnije eksplodirala.

Pjevačica kaže da bi dala sve na svijetu da može da vrati vrijeme i da kaže majci da insistira na vađenju organa. Svjesna je da je to nemoguće, živi sa svojim bolom, ali priznaje da ovaj strašni gubitak nije uspjela ni da otplače kako treba.

-Nisam odbolovala maminu smrt, a već sam nastupala poslije deset dana. Morala sam da zaradim novac za naše sulude običaje. Niko me nije pitao da li mi se radi, već samo kažu: “Idi pjevaj”. Ja pjevam, a tijelo mi drhti, duša mi se raspada, izjavila je svojevremeno pjevačica.

 

Pratite nas:
Dan nezavisnosti BiH
Maja Berović za sin