PočetnaAktuelnoPrije je čistio avione i prodavao suho meso: Senadin Ferhatović je danas uspješan biznismen, vlasnik firme

Prije je čistio avione i prodavao suho meso: Senadin Ferhatović je danas uspješan biznismen, vlasnik firme

Senadin Ferhatović, osnivač kompanije Ferhatović suhomesnati proizvodi Wien, nedavno je objavio svoju fotografiju iz aviona Austrian airlines.

Ništa tu ne bi bilo neobično da ovaj, danas uspješan poduzetnik, nije prije svega 9 godina radio kao čistač tih istih aviona.

Senadin, kako nam je kazao, upravo putuje avionom koji je nekada čistio, i to na potpisivanje višemilionskog  ugovora. Njegova firma se iz dana u dan sve više širi diljem Evrope.

Ponesen time, na svom Facebook profilu je postavio objavu koju prenosimo u cjelosti:

-Svoju mudrost i odredbu samo On Uzvišeni zna. Ovo pišem za pouku i ibret svima vama.

Prije nekih 9 godina sam radio za Austrian airlines na čišćenju ovih aviona. Posao sam radio časno i pošteno, bio zadovoljan svojim poslom i nafakom. U to vrijeme sam već pomalo iz gepeka svoga auta prodavao suho meso, želeći tako povećati svoj budžet jer plata nije baš bila velika. Dodatno sam radio još u jednoj firmi Samariterbund gdje sam spasio tri života. Firmu sam osnovao i krenuo u biznis sa 700 eura. Nakon evo skoro 10 godina, vozim se u istom tom avionu – objavio je on.

 

Pratite nas:
Svečanost u Frankfu
DVIJE GODINE OD SMRT