PočetnaDijasporaPromocija poslije ramazana: Edin Hadžipašić završava pjesmu posvećenu Mirsadu Keriću, muzičaru Šabana Šaulića koji je poginuo u Njemačkoj

Promocija poslije ramazana: Edin Hadžipašić završava pjesmu posvećenu Mirsadu Keriću, muzičaru Šabana Šaulića koji je poginuo u Njemačkoj

U ove dana posta i ramazana mnogi odmaraju i vrijeme provode sa svojim najdražim, rodbinom i prijateljima. Tako je i u porodici Edina Hadžipašića.

Međutim, Edin jedan dio vremena provodi i u studiju kod Džeme Novakovića gdje finalizira pjesmu koju je posvetio njegovom dragom prijatelju, muzičaru, Mirsadu Keriću koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći zajedno sa legendom narodne muzike Šabanom Šaulićem.

-Prvo kratko predstavljanje ove pjesme imao sam na koncertu za Mirsada Kerića, ali tada zaista nisam imao snage da nešto više kažem ili prokomentarišem za tu pjesmu jer rane su bile još sviježe, a ja ni danas ne mogu da vjerujem da Mirse više nema. Često krenem ka telefonu da ga pozovem, a onda mi ruka sama zastane i po ko zna koji put shvatim bolnu istinu da ga više nikada vidjeti neću. Ova pjesma samo je jedan izraz mog poštovanja prema njemu, njegovoj porodici i prema svemu onome što je Mirsad radio, stvarao za svog tako kratkog, ali uspješnog života. Promociju pjesme imat ću početkom mjeseca juna odnosno poslije ramazana uz pomoć mojih dragih prijatelja, a posebno uz pomoć mog menadžera Hilme Peljte ,snimatelja Sanija Fejzagića i meni mnogih drugih dragih ljudi – rekao je Edin Hadžipašić za Ekspanzija.com.

Bato Šišić

Podijeli

Pratite nas:
Bosanac pred svima k
Veliki uspjeh mladog
})(jQuery)