PočetnaAktuelnoProšlo je 18 godina od smrti: Dramatični događaji koji su uslijedili nakon pogibije glumice Ene Begović, tuga i borba za život njene kćerke

Prošlo je 18 godina od smrti: Dramatični događaji koji su uslijedili nakon pogibije glumice Ene Begović, tuga i borba za život njene kćerke

Prošlo je već osamnaest godina od tragične pogibelji Ene Begović. Glumačka diva život je izgubila na blagdan Velike gospe, 2000. godine na Braču. Stradala je u prometnoj nesreći, i to baš u trenutku kada je pronašla svoju životnu sreću.

Konačno se tada, par dana prije svog 40. rođendana, realizirala kao majka, što joj je bila velika želja. Imala je Ena do tada već veliku karijeru, nagrade, sjajne uloge iza sebe i status prave dive. Ono što je nedostajalo bila je sreća na privatnom planu. I realizirala se kada je u braku s Josipom Radeljakom dobila kćer Lanu. Okrutna se sudbina uplela i Ena je zauvijek otišla, svega mjesec i pol dana otkako je postala majka.

Drama nije prestala ni nakon njezine smrti. U danima koji su uslijedili nakon tragedije, ispitivala se odgovornost Radeljakovog mladog sina Lea za nesreću. Pravni proces je trajao godinama, a posebno je teško pao Terezi Begović, majci pokojne glumice. No, nije to bilo sve s čime se obitelj suočila nakon gubitka voljene Ene.

U mučnim danima koji su uslijedili, nosili su se s gubitkom, sudskim procesom zbog nesreće na vidiku, a najteža je bila bitka za život tada novorođene djevojčice Lane. Borili su se liječnici i spasili djevojčici život, uspjela se izvući bez posljedica po zdravlje. Izrasla u lijepu djevojku, koja uvelike danas podsjeća na svoju majku. Intrigira Lana medije, no Radeljak čuva njezinu privatnost.

Ne zna se puno u curi, osim da je marljiva i odlična učenica zagrebačke XV. gimnazije. Ne eksponira se djevojka nimalo, ne zanima je javni život, piše 100posto.hr, tek Radeljak ponekad objavi fotografiju s njom. Nedavno je tako izvijestio javnost da je Lana rođendan proslavila u krugu obitelji i prijatelja, a uz pjesmu Mladena Grdovića.

Legendarna glumica bila je i ostala jedna od najvećih. Imala je sve ono što su imale glumačke dive nekadašnjeg vremena, sjaj starog Hollywooda. Ljepotu, putenost, veliki talent, karizmu, stav. Ena Begović imala je sve to i ne čudi što je sa svega 40 godina bila toliko cijenjena u svojim krugovima, ali i što je zaista cijela zemlja žalovala za njom. Ni danas Ena nije prestala nedostajati.

 

 

Pratite nas:
Aki Rahimovski se op
Brazilka prodaje nev