PočetnaAktuelnoRat pjevača i njegove bivše ljubavnice! Halid: Ja sam brend, hoće da me sruše! Sonja: Stigao ti je kraj, spremaj se!

Rat pjevača i njegove bivše ljubavnice! Halid: Ja sam brend, hoće da me sruše! Sonja: Stigao ti je kraj, spremaj se!

Ermin Erko Elezović, pjevač koji skoro 30 godina pokušava da naplati dug od 32.000 eura od Halida Muslimovića, podnio je zahtjev sudu u Prijedoru da se pokrene postupak za oduzimanje pokretne imovine i putnih isprava folkeru. Ne čekajući da nadležni donesu odluku o ovome, Muslimović je izvrijeđao Elezovića.

– Ma, kakvo oduzimanje imovine? Ermin Elezović laže i blefira. Čovjek mi duguje pare koje sam pozajmio kad je meni bilo najteže, za vrijeme rata. Sud je prihvatio neke stvari koje nemaju veze s tim postupkom. Bio sam nemoćan u Jagodini i oni su radili šta su htjeli. Došlo je do toga da oni to ne mogu realizovati. On je jedan običan krpelj, lešinar, laže – kazao je Halid.

Ništa od ovoga što je Muslimović izjavio nije istina, a za to je dokaze našla redakcija Kurira.

Apelacioni sud, pred kojim je donijeta odluka da je Halid obavezan da plati 32.000 Elezoviću nije u Jagodini, nego u Kragujevcu. Kad je Kurir 2017. godine prvi put pisao o ovom slučaju, Muslimović je podnio tužbu pred Višim sudom protiv tog lista, kao i protiv Ermina pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. U oba slučaja tužbe su mu odbačene već na prvim ročištima jer su sudije ustanovile da Halid ne govori istinu.

Naravno, Muslimović ni ovaj put nije propustio da pomene svoju bivšu ljubavnicu Sonju Bašić, s kojom je na sudu zbog optužbi da ju je pretukao i da joj duguje 107.000 eura.

-Nije da me boli, ali nije mi ni svejedno. Svi su navalili na brend koji se zove Halid Muslimović, a to nije baš lako srušiti. Imam milionske preglede i fanove i to se ne ruši. Čekam da se ovaj cirkus završi, da se riješim toga, da stavim tačku – kaže on.

Kontaktirali smo i s Bašićevom, koja poručuje da se tačka neće uskoro staviti, sve dok Muslimović ne bude pravno odgovarao za ono što je njoj učinio.

– Kad će Halid sebe da upita zašto ima suđenja i zašto je krivično gonjen? Ako iko kleveta čim zine, to je on, dokaz je sud. Sud je pravda, a nad sudom je Bog. Dosta je bilo uništavanja nevinih ljudi i njihove djece da bi svoju hranio. Halide, nisi iznad Boga! Spremaj se za svoj kraj, jer vjeruj, stigao ti je – izjavila je Sonja.

Pratite nas:
Neću da živim s nj
Pjevač Lapsus benda