PočetnaShowbizRihanna je službeno najbogatija žena u muzičkoj industriji

Rihanna je službeno najbogatija žena u muzičkoj industriji

Svestrana Rihanna je počela karijeru kao pjevačica, okušala se u glumi, a postala je beauty mogulica i modna dizajnerica. Njen je trud itekako nagrađen jer ju je Forbes nedavno proglasio najplaćenijom ženom u muzičkoj industriji, a bogatstvo joj je procijenjeno na čak 600 miliona dolara.

Tako je pretekla Madonnu koja je ‘teška’ 570 miliona dolara, Celine Dion i njenih 450 miliona dolara, Beyonce s 400 miliona dolara i Taylor Swift s 360 miliona dolara.

Rihanna je prve milione ‘zgrnula’ muzičkim hitovima, turnejama i albumima, ali Forbes piše da je najveći dio stekla partnerstvom s LVMH-om, francuskim modnim gigantom pod čijim su okriljem Louis Vuitton, Dior, Givenchy i mnogi drugi. Naime, s njim mogulica dijeli vlasništvo nad svojom uspješnom make-up linijom ‘Fenty Beauty’.

Osim kozmetike, dizajnirala je ‘Savage x Fenty’ donje rublje, a nedavno je, opet u suradnji s LVMH-om, pokrenula ‘Fenty’ liniju odjeće visoke kvalitete. Prva kolekcija je lansirana 22. maja, a sigurno će joj u budućnosti donijeti još koji milion.

Podijeli

Pratite nas:
Miroslav Ilić zbog
Članovi grupe Regin