PočetnaAktuelnoRizo Hamidović je jedini pjevač koji nema svoj Facebook profil, ali ni „oraha u džepovima“: Ovi iz AMUS-a nam rade i o glavi, i po džepu

Rizo Hamidović je jedini pjevač koji nema svoj Facebook profil, ali ni „oraha u džepovima“: Ovi iz AMUS-a nam rade i o glavi, i po džepu

Popularni i uvijek cijenjeni i omiljeni pjevač, kako među kolegama isto tako i među ljubiteljima dobre i lijepe narodne pjesme i sevdaha, Rizo Hamidović, nekoliko lijepih dana u Sarajevu iskoristio je da malo prošeta gradom.

Prvo je otišao na kaficu sa kćerkom Rijanom za koju on kaže da je svjetlost njegovog života, i koja ga mnogo savjetuje, šta i kako da obuče kada krene na neka televizijska snimanja, gostovanja, ali i koja ga u posljednje vrijeme nagovara da pod hitno mora da  bude dio društvenih, socijalnih mreža.

 

-Mislim da sam ja jedini ili jedan od rijetkih pjevača koji nema svoj Facebook profil, ali ja uvijek kažem, ako me ljudi vole, voljet će me iz i bez toga. A, moja Rijana kaže, da ljubav nema ništa sa  tim, već da moram biti prisutan u tom nekom internet svijetu, pa da i ove mlađe generacije poslušaju neke moje pjesme. Pa, možda i popustim – rekao nam je popularni Tajo.

Rizo nije mogao da se ne osvrne i na  trenutno stanje na bh. muzičkoj sceni, pa je rekao kako su pjevači u BiH zaopstavljeni sa svake sfere ili svakog dijela života.

-Mi smo nekima potrebni samo kada treba da plaćamo naše obaveze, da nas kritikuju što smo ovakvi ili onakvi, a  nevode računa o nama posebno starijoj toj nekoj generaciji, kao da dočekamo i u miru provedemo našu starost. I ovo sve što se u posljednje vrijeme dešava sa AMUS-om je veoma čudna stvar, dakle, sve po našim glavama i našem džepu – rekao je Rizo.

Da je još omiljena i poznata faca u gradu na rijeci Miljacki, potvrdila je to i njegova kratka šetnja Baščaršijom gdje su ga zaustavljali znani i neznani da se fotografiraju sa njim, da zajedno popiju kafu, a Rizo, onakav kakav jeste, veseljak u duši i jedna iskrena i otvorena osoba, za svakog je našao riječ hvale, vremena za kafu,ali i za veliki broj fotografija.

-Publika je ta kojoj svi mi pjevači moramo da budemo zahvalni za sve što smo  u životu postigli i što imamo. Da nije njih ne bi bilo ni nas, a današnji mladi pjevači taj odnos sa publikom shvataju veoma olahko, ali to im se kada tad vrati kao bumerang. Publiku  treba poštovati, cijeniti, a ona vam to vraća višetruko – riječi su Rize Hamidovića.

Bato Šišić

Pratite nas: