PočetnaShowbizRobert De Niro optužen za zlostavljanje: Imao je vrlo čudne zahtjeve

Robert De Niro optužen za zlostavljanje: Imao je vrlo čudne zahtjeve

Holivudska živa legenda Robert De Niro optužen je za zlostavljanje nekadašnje asistentkinje Graham Chase Robinson.

Ona je optužila glumca za “diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i uznemiravanje”, a za odštetu traži ni manje ni više nego 12 miliona dolara.

Chase je tužbu podigla u saveznom sudu na Menhetnu, nakon što ju je De Niro u augustu tužio za utaju šest miliona dolara. Glumac tvrdi da je Chase koristila kreditnu karticu njegove kompanije za vlastite potrebe.

Robinson je kod De Nira počela raditi 2008. godine, kao izvršna asistentica, a otkaz je dala početkom 2019., godinu i po nakon što je unaprijeđena u potpredsjednicu proizvodnje i finansija De Nirove kompanije.

Sada u optužbi navodi da je De Niro ponekad bio pijan i da je vikao na nju koristeći vulgaran rječnik, da bi je potom tjerao da ga počeše po leđima ili mu veže kravatu, kao i da mu obavlja kućanske poslove. Također kaže da je tokom radnog vremena imao običaj da nosi pidžamu i da je od nje zahtijevao da mu uđe u spavaću sobu kako bi ga probudila, prenose strani mediji.

Navodno je De Niro očekivao da mu Robinson uvijek bude na raspolaganju, pa ona tvrdi da je radila do 11 sati dnevno, ali da nikad nije plaćena za to.

 

Podijeli

Pratite nas:
Brena s mužem pokre
Angelina Jolie otkri