PočetnaAktuelnoSabahudin Sejdić iz Frankfurta sa prijateljima, ne zaboravlja porodicu poginulog muzičara Kerića: Mirsadova supruga skrhana od bola, Edin Hadžipašić kupio 50 ulaznica, nesebična podrška uglednog doktora Vanje Matića

Sabahudin Sejdić iz Frankfurta sa prijateljima, ne zaboravlja porodicu poginulog muzičara Kerića: Mirsadova supruga skrhana od bola, Edin Hadžipašić kupio 50 ulaznica, nesebična podrška uglednog doktora Vanje Matića

U organizaciji  Sabahudina Budija Sejdića, istaknutog sportskog i humanitarnog radnika iz Frankfurta, organiziran je drugi humanitarni koncert za porodicu Mirsada Kerića, vrsnog i profesionalnog muzičara koji je poginuo zajedno sa Šabanom Šaulićem u Njemačkoj.

Uvijek rado viđena Zlata Avdić i Nihad Kantić Šike

Ovom koncertu odazvali su se pjevači Zlata Avdić, Samir Rizvanović, Tufo Velentanlić ,mladi crnogorski pjevač, a odličnih glasovnih mogućnosti Miloš Vučelić, popularni bračni par Samira i Zijo Kasumović iz Holandije. Njih dvoje su donijeli čak i razglas. Bili su tu i popularni bh. i regionalni pjevač Nihad Kantić Šike, Sauda Karišik, pjevačica velikog srca i žena koja se odaziva na svaki humanitarni koncert…

Tufo Veletanlić i Samir Rizvanović

Ovom koncertu prisustvovala je i Ružica Kerić kojoj je ovo bio prvi izlazak u javnost nakon pogibije njenog supruga.

Ružica je došla u pratnji prijateljice Elmine Brkić i prijatelja Alena Krajine. Mada je Ružici sve to veoma teško palo, ipak je tu noć bila veoma zahvalna kako organizatporima, domaćinu isto tako i svima onima koji su bili dio programa, kao i posjetiocima.

Ružica Kerić, Suada Karišik i Elmina Brkić

Mnogobrojni privatnici,biznismeni kupovali su po deset i više karata, a među njima prednjačio je Edin Hadžipašić koji je kupio čak 50 ulaznica.

Mevludin Beširević i Nihad Kantić Šike

Te večeri  na raspolaganju je bio kompletan personal restorana „Adria“ u Frankfurt Griesheim koji je radio besplatno od konobara do kuhara, a pomagao je i doktor Vanja Matić koji ima ordinacijuu Kelsterbachu u blizini Frankfurta, kojem nije smetalo što ima doktorsku titulu, zasukao je rukave i bio dio radnog osoblja. I on je kupio 30 karata.

Budi Sejdić sa Zlatom i Šiketom

Veliki udio u organizaciji ovog koncerta imao je klub Turnerschaft 1856. e. V. Frankfurt Griesheim čiji predsjednik je Sabahudin Budi Sejdić, a sportski direktor upravo doktor Vanja Matić koji je tu večer preuzeo i troškove dvorane a, koji su iznosili 1.150 eura.

Svoj dobrovoljni rad uložili su i članovi Fudbalskog kluba Bosna iz Frankfurta kao i košarkaši kluba Turnerschaft 1856.e. V. Grisheima,a koji su i prvaci u  pokrajini Hessen.

Među publiko bio je bh. biznismen Osman Nuhanović koji je za porodicu Kerić također donirao novac.

Bračni par Kasumović sa Ružicom

Svi učesnici u programu su oduševili posjetioce, Zlata njenim hitovima i osmjehom, Šike hitovima i pozitivnom energijom, Samir Rizvanović novim pjesmama, Zijo Kasumović novom pjesmom „Sarajevo“, Suada uvijek dobrim raspoloženjem i pjesmom, Tufo Velentanlić sevdalinkama… Muzička pratnja bio je vrsni klavijaturista i muzičar Mevludin Beširević.

Tufo Veletanlić i Samir Rizvanović

Među onima koji su željeli,a nisu mogli doći je i pjevač Nihad Alibegović,ali je zamolio Budija da u njegovo ime kupi desetak ulaznica i novac od toga preda Ružici Kerić.

Bato Šišić

Pratite nas:
Darko Lazić prolazi
I Koke sada nosi bur