PočetnaAktuelnoŠaban Šaulić: Ne bih da se sramotim po stare dane

Šaban Šaulić: Ne bih da se sramotim po stare dane

Šaban Šaulić uveliko se priprema za svoj veliki solistički koncert koji će održati 6. oktobra u Štark areni.

Zbog brojnih obaveza oko spektakla, pjevač nema vremena ni da ruča kako treba, a kamoli za neke druge stvari, piše Kurir.

Zašto samo jedan koncert u Beogradu, a ne turneja po regionu? Jeste li se umorili od nastupa?

– Jedva sam i na ovo pristao, nagovorili su me moj prijatelj Goran Jovanović i supruga. Ali sasvim je dovoljno, ipak je to jedan veliki prostor gdje će biti dosta ljudi. Nisam neki pobornik tih koncerata, ali dobro. Što da ne učinim svojim poklonicima zadovoljstvo da se družimo.

Poslije toliko hitova, albuma i održanih koncerata, ima li za Vas još muzičkih izazova?

– Uvijek postoji izazov kada je muzika u pitanju. Nisam neki svaštar da pjevam drugu vrstu muzike osim narodne, ali ne bi mi bio nikakav problem da otpjevam, recimo, nešto u novijem fazonu, neki etno pop. Tu bih mogao da dam sebe i kao narodnjak, a i kao neko ko može da se nosi s tom pop muzikom. Ako bi se našao neki dobar tekst, zašto da ne.

Danas narodnjaci snimanju duete sa reperima poput Bube, Jale, Raste…

– Poštujem sve kolege i neka svako radi svoj posao kako zna i umije. Ja ne bih, ali moram da istaknem da sam sa kumom Zoricom Brunclik uradio sjajan duet i vidim da je doživio popriličan uspjeh.

Volite li više da sami komponujete za sebe ili da to drugi rade za Vas?

– Uglavnom sam od 1975. godine sam ja pisao i komponovao svoje pesme. Bilo je nekoliko kolega koji su ponekad uskakali sa nekom finom numerom.

Na koju svoju pjesmu ste najponosniji, a kojom ste najmanje zadovoljni?

– Najmanje sam zadovoljan pjesmom “Pomozi mi druže, pomozi mi brate”, za koju sam 90 posto bio ubjeđen da će biti stravičan hit. Bio sam siguran da će biti bomba. Ali, neke druge su isplivale. Ponosam sam na mnoge, zaista ne bih mogao da izdvojim neku.

Malo je falilo da postanete fudbaler, žalite li za tim i mislite li da biste bolje?

– Ne, ne žalim. Sve sam postigao u muzici, tako da je pjevanje moj život, iako sam bio izuzetan talenat za fudbal, ali nije se moglo i jedno i drugo.

Slušate li i druge muzičke žanrove i koje izvođače cijenite?

– Ne. Ne volim, ali cijenim sve. Moja kćerka Ilda me je nedavno za svoj koncert koji je održala na Topčidercu molila da otpjevam nešto na stranom jeziku, pojma nemam šta, a ja sam joj odgovorio “Aman, kćeri, traži šta god hoćeš, samo nemoj da se u ovim godinama obrukam”. To me ne dotiče, a i ne bih volio da se obrukam poslije toliko godina zbog nekog eksperimenta i nekog njenog hira. Brate, toliko lijepih narodnih pjesama ima!

Pratite nas:
Nova svađa nakon po
Indira Levak pokazal