PočetnaAktuelnoSabina Sakić: Sinan mi je u amanet ostavio da otkrijem istinu

Sabina Sakić: Sinan mi je u amanet ostavio da otkrijem istinu

Sabina Sakić ponovo se oglasila na svom Facebook profilu optužujući Klinički centar u Beogradu da je kriv za smrt njenog supruga Sinana Sakića. Popularni pjevač umro je prije devet mjeseci čekajući na transplantaciju jetre.

U prvom otvorenom pismu na Facebooku objavila je, između ostalog, da je Sinan, plačući, molio da ga spasi iz bolnice, koju je oslovljavao kao logor. Još veći šok uslijedio je preksinoć, kada je Sabina objavila potresne fotografije supruga koje su nastale u bolnici posljednjih dana njegovog života.

– Nažalost, prinuđena sam da pokažem bar neke od fotografija kako je moj muž zlostavljan u bolnici. Ovo su neki od dekubitusa, a ruke su bile pune tečnosti jer sestre nisu pazile… To vam je samo jedan od dokaza da za 18 dana nisu dozvolili bar nama da ga prošetamo do kupatila i okupamo. Ovo sam ja morala donijeti kremu i kantarion da ga masiram. Mora neko odgovarati, još gore su se odnosili prema drugim pacijentima. Zato su iskazali zabrinutost što smo slikali i snimali. Nisam još predala tužbe… – napisala je, između ostalog, Sakić.

Jedna od fotografija koje je Sabina preksinoć objavila na Facebooku – Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Iako, kako kaže, nije u mogućnosti da još daje intervjue, za „Dnevni avaz“ kratko je prokomentirala situaciju.

– Mnogo me uznemirilo obraćanje javnosti. A to moram, jer to je jedna od želja koje mi je Sakić ostavio u amanet – kazala je Sabina.

U otvorenom pismu je, također, od predsjednika Srbije tražila da se Sinanov slučaj istraži jer, kako kaže, do sada nisu imali takav slučaj, a to je ubistvo.

Nakon ove objave, internet su preplavile fotografije, a mnogobrojni prijatelji, članovi porodice i Sinanovi fanovi njegovoj porodicu su pružili podršku.

Stav Kliničkog centra u Beogradu 

Klinički centar u Beogradu oglasio se nakon prve objave Sabine Sakić na Facebooku. Između ostalog, navedeno je da su provedene sve mjere savremenog liječenja, ali i da je porodica u Sinanovoj sobi postavila laptop s kamerom, koji je kontinuirano snimao pacijenta te da su neovlašteno fotografirali medicinsko osoblje i ostale pacijente.

– Konačno, 16. maja, na izričit zahtjev supruge, pacijent se uz sve predočene mjere rizika i suprotno stavu ljekara otpušta s Klinike GEH u teškom stanju – naveli su između ostalog iz Kliničkog centra.

 

Pratite nas:
Toniju Cetinskom pri
Slomljena Jelena Kar